- Det er Jon som står for pulinga i denne filmen

Men Jon Øigarden synes ikke denne sexscenen var særlig klein.

(Dagbladet): - I hvert fall 80 prosent av hendelsene fra filmen er sanne, sier regissør Øystein Karlsen til Dagbladet.

Fredag har den norske filmen «Fuck Up» premiere.

Det medfører Karlsens spillefilmdebut.

Måtte tone ned virkeligheten Karlsen er manusforfatter og regissør bak TV 2-suksessen «Dag».

Sett bort ifra at noen elementer, flere av skuespillerne og deler av «Dag»-universet er gjenkjennelig fra tv-serien, er filmen på ingen måte en godt forlenget episode.

«Fuck Up» baserer seg på virkeligheten, og faktiske hendelser fra regissørens egen oppvekst i Halden.

- Det finnes sikkert noe i denne filmen som virker litt «over the top», men selv dét er altså virkelige hendelser som er tonet ned. Fiksjon når ikke virkeligheten til støvlene engang, sier Karlsen.

NORDISK STJERNELAG: Rollista utgjøres av blant andre Anders Baasmo Christiansen (til venstre), Jon Øigarden, Lennart Jähkel, Iben Hjejle, Atle Antonsen og Tuva Novotny. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
NORDISK STJERNELAG: Rollista utgjøres av blant andre Anders Baasmo Christiansen (til venstre), Jon Øigarden, Lennart Jähkel, Iben Hjejle, Atle Antonsen og Tuva Novotny. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Atle Antonsen (42), Tuva Novotny (32), Jon Øigarden (40) og Anders Baasmo Christiansen (36) spiller fire barndomsvenner fra Halden som møtes i det som blir to og et halvt svært dramatiske døgn.

- De har nok drevet litt fra hverandre: Én av dem har blitt voksen, tre av dem har drevet med total ansvarsfraskrivelse. Vi møter dem det døgnet livet kommer og slår til dem i bakhodet med en nokså tung spade, forteller Karlsen, og karakteriserer filmen som en blanding av komedie, drama og action.

- Puler alt med puls Øigarden spiller Jack, og har den mest framtredende rollen i filmen. Han beskriver karakteren sin slik:

- Jack er en veldig ålreit og snill fyr, men også egoistisk i den forstand at han synes det er veldig gøy å ha seg med alt som har puls, og å putte i seg ting som gir ham puls og som ikke gir ham puls.

I «Fuck Up» fikk Øigarden spille flere utfordrende scener, blant annet skulle han kjøre ambulansebil i full utrykking samtidig som han oppspilt framførte en monolog i en påfallende speed-rus.

Men sexscenen vil han ikke beskrive som utfordrende:

MEST FRAMTREDENDE: Jon Øigarden har rollen som Jack, den mest sentrale karakteren i filmen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
MEST FRAMTREDENDE: Jon Øigarden har rollen som Jack, den mest sentrale karakteren i filmen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Det var egentlig veldig greit det, altså. Ofte er sexscener sånn som kan være litt kleint, men det er et eller annet lavskuldra med Øystein og de folkene han omgir seg med, at det bare blir sånn «ja, men da gjør vi det», sier skuespilleren, og beskriver Jacks signatur som «mekanisk».

Og nettopp dét mener han er et element hentet fra regissør Karlsen.

- Det er helt klart mye Øystein Karlsen i min karakter. Dette er jo selvopplevd, men den jeg spiller er ikke Øystein, Øystein er egentlig den andre karakteren som Tuva spiller, Robin. Det er det han har sagt. Men jeg tror det er mye av Øystein i alle karakterene i hele «universet», sier Øigarden.

- Noe spesifikt i din karakter?

- Mekanisk puling, ler Øigarden.

- Unormalt å ikke være rusa Anders Baasmo Christiansen spiller Rasmussen, som han selv betegner som en salgs fulltidsnarkoman utgave av Bendikt, karakteren hans fra «Dag».

GOD STEMNING: Anders Baasmo Christiansen, Atle Antonsen og Jon Øigarden.  Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
GOD STEMNING: Anders Baasmo Christiansen, Atle Antonsen og Jon Øigarden. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Rasmussen er jo en god kamerat, godt hjerte, glad i vennene sine, stiller opp. Han er løsningsorientert, men ikke så flink til å komme fram til de beste løsningene.

- Men han er glad i å ruse seg, og bruker mye tid på det. Han er vel den i det universet her som putter i seg mest, og det sier ikke rent lite. Å ikke være rusa er unormalt for ham.

Og i motsetning Bendikt, ble det rent lite nærkontakt med det motsatte kjønn for Baasmo Christiansens karakter i «Fuck Up».

- Det er Jon Øigarden, som spiller Jack, som tar seg av pulinga i denne filmen her, sier Baasmo Christiansen.

Men noen actionfylte scener ble det også for Baasmo Christiansen. Favorittscenen inneholder den svenske skuespilleren Lennart Jähkel og en pistol.

REGISSØR:  Øystein Karlsen har skrevet og regissert premiereklare «Fuck Up». Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
REGISSØR: Øystein Karlsen har skrevet og regissert premiereklare «Fuck Up». Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Det var gøy å bli trua med pistol av Jähkel. Jeg er stor fan, og ble litt satt ut da jeg møtte ham. Han er skummel på lerretet, men verdens hyggeligste person i virkeligheten, sier Bassmo Christiansen.