MALER I STUA: Hedda Kise (42) bruker huset hjemme i Bekkestua i Bærum som arbeidssted, men flytter snart kunstvirksomheten til et atelier i nærheten. - Det er ikke enkelt å lage kunst uten å grise til gulvet, sier Kise. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
MALER I STUA: Hedda Kise (42) bruker huset hjemme i Bekkestua i Bærum som arbeidssted, men flytter snart kunstvirksomheten til et atelier i nærheten. - Det er ikke enkelt å lage kunst uten å grise til gulvet, sier Kise. Foto: Tomm W. Christiansen / DagbladetVis mer

- Det er kjempeskummelt. Men jeg er klar for det

Da Hedda Kise (42) trente seg opp igjen etter å ha blitt operert for hjernesvulst, nektet hun først å bli med på hobbyrommet på sykehuset. Nå bare må hun male.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): - Jeg blir helt euforisk, jeg, av å få lov til å vise fram og snakke om dette. Endelig noe jeg brenner for igjen, sier Hedda Kise (42). Hun står midt på gulvet i stua hjemme på Bekkestua i Bærum. Rundt henne ligger et titalls kunstverker spredd utover den mørke parketten. Mens hun balanserer mellom dem drar hun fram trykk på trykk fra skuffene i sjenken.

- Hva syns dere? Jeg vil at det skal vekke en sterk følelse hos de som ser dem, sier hun, og løper ned trappa for å hente flere malerier å vise fram.   ««Jeg trodde ikke jeg hadde evnen til å lage fine ting»»

- Skummelt

Snart får hun vist de fram for flere. Galleriet Fineart har tatt Kise inn i sin kunstner-stall, og fra i dag av er bildene tilgjengelige på nettsidene deres. Fra og med 21. september blir de å se på veggene i galleriet på Tjuvholmen. (Fineart er eid av Aller Media, som også eier Dagbladet). 

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn