MISTER VETERAN: - Det er kjempetrist, og vi er lei oss av å miste Hans-Wilhelm, sier direktør for Nyhets- og programdivisjonen i NRK, Per Arne Kalbakk, til Dagbladet. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
MISTER VETERAN: - Det er kjempetrist, og vi er lei oss av å miste Hans-Wilhelm, sier direktør for Nyhets- og programdivisjonen i NRK, Per Arne Kalbakk, til Dagbladet. Foto: ERLING HÆGELAND/DagbladetVis mer

- Det er kjempetrist, vi er lei oss for å miste Hans-Wilhelm

NRK-ledelsen ble varslet i ettermiddag om at veteranen går til PR-bransjen.

(Dagbladet): - Det er kjempetrist, og vi er lei oss av å miste Hans-Wilhelm, sier direktør for Nyhets- og programdivisjonen i NRK, Per Arne Kalbakk, til Dagbladet.

Dagbladet kunne i ettermiddag melde at Hans-Wilhelm Steinfeld svært overraskende slutter i NRK - til fordel for PR-firmaet Corporate Communications. Det er Steinfelds gamle NRK-kollega Tom Berntzen som har rekruttert den garvede journalisten over til PR-bransjen.

Nyheten er fortsatt helt fersk - også for NRK-ledelsen. De ansatte i NRK ble varslet i en e-post i ettermiddag.

- Det ble klart først i ettermiddag at Hans-Wilhelm valgte å takke ja til tilbudet derfra. Det er helt nytt for oss, sier Kalbakk til Dagbladet.

- Er du skuffet over ham?

- Jeg synes det blir feil å bruke et sånt ord om en mann som har brukt 37 år av yrkeslivet på å engasjere NRKs publikum, men jeg synes det er synd at vi ikke får beholde ham enda noen år til. Vi må nesten bare ønske ham lykke til, sier Kalbakk og legger til:

- Det er klart at vi hadde håpet å kunne nyte godt av Hans-Wilhelms journalistikk og kunnskaper enda noen år - men det blir ikke sånn.

Steinfeld har jobbet i NRK i 37 år - hvorav 18 år som utenrikskorrespondent.

Steinfeld jobber ut den siste måneden av sin fjerde periode i Moskva, før Morten Jentoft etterfølger ham der.