- Det er kjipt at det måtte ende slik

For minst 50 «beliebers» ble møtet med popprinsen for mye.

INGEN BRA AVSLUTNING: Yasmine San-Miguel (14) og Tuva Waler (16) måtte dra hjem fra konserten uten venninna. Foto: Therese Doksheim / Dagbladet
INGEN BRA AVSLUTNING: Yasmine San-Miguel (14) og Tuva Waler (16) måtte dra hjem fra konserten uten venninna. Foto: Therese Doksheim / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Preget av å ha ventet uten mat, drikke eller toalettbesøk i opp til 13 timer, gikk det galt for flere av ungjentene som tålmodig ventet på Justin Bieber i kveld.

Nestleder for Akershus Røde Kors, Thomas Johannesen, anslo at redningsmannskapene hadde reddet ut minst 50 ungjenter fra folkemengden på operataket.

- Mange av de var sterkt preget av å ikke ha drukket eller spist på flere timer, sier han.

Blant de som måtte reddes ut av folkemengden, var en venninne av Yasmine San-Miguel (14) og Tuva Waler (16).

Under Biebers siste låt, «Boyfriend», besvimte venninnen - og måtte bæres over rekkverket for å få hjelp av Røde Kors.

- Hun var så glad, det var drømmen hennes å få se ham. Hun fikk sjokk, hun skalv og besvimte, og så ble hun løftet over, sier de to jentene, preget av å ha sett venninnen bli kjørt av gårde i ambulanse til legevakten.

- Forferdelig at kvelden skulle ende slik Venninnegjengen hadde reist fra Fredrikstad i dag tidlig, og synes det var vanskelig å måtte gi opp plassen sin for å skulle gå ut og kjøpe seg mat. Derfor ble det til at de heller sto og ventet, i timesvis, uten mat og drikke.

- Det var veldig kjedelig at vi måtte gå så mange timer uten mat. Det har vært vanskelig å få tak i mat, fordi om vi gikk ut så fikk vi ikke komme inn igjen, sier Waler.

- Vi synes det er forferdelig at noe som dette skulle skje, når vi har hatt det så gøy hele dagen. Det er ikke bra at det skulle måtte ende på den måten, sier San-Miguel.

Skulle bare hjem Når Dagbladet snakker med jentene, er det uvisst hvor resten av venninnegjengen har blitt av. Etter planen skulle de alle ta bussen sammen tilbake til Fredrikstad.

- Situasjonen nå er hektisk, vi vet ikke helt hva vi skal gjøre. Det er kjipt at det måtte ende sånn, sier San-Miguel.

Johannesen fra Akershus Røde Kors legger til at kaotiske situasjoner er uunngåelige når det er store arrangementer.

- Sånt skjer når det er store arrangementer. Ungdommen har oppført seg eksemplarisk, men det blir konsekvenser av å ikke ha spist eller drukket på flere timer, legger han til.