- Det er klokt å slutte nå

Ole Paus (66) er redd for å bli gammel og forfengelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter 43 år og nesten like mange utgivelser er det slutt. Ole Paus (66) har nådd pensjonsalder, og gir seg som plateartist med trippelalbumet «Avslutningen» som slippes kommende mandag. Paus og platebransjen har vokst fra hverandre, men skilles i overenstemmelse som venner.Les Dagbladets anmeldelse her.

- Det kjennes ikke så rart som du sikkert tror, sier Paus.

- Jeg tror det er klokt å slutte nå. Bedre enn denne utgivelsen er jeg ikke, har heller ikke vært det, og kommer i alle fall ikke til å bli det. Sansene sløves med alderen, og det verste som kan skje er at man blir selvtilfreds og lite kritisk.

Mildt og vennlig redegjør Paus for forventningene til et mentalt forfall.

- Til slutt sitter forfengeligheten igjen som kongen på haugen og styrer hele skuta. Jeg gir meg før jeg kommer dit, sier han.

Sjelesørger og satiriker Paus er i stor grad slik vi har blitt vant til å se ham de siste årene. Lun, underfundig og ettertenksom.Posisjonen som nasjonal sjelesørger ble befestet etter 22. juli, da sangen «Mitt lille land» ble en del av manges sorgprosess, og i «Hver gang vi møtes» i vinter ble han raskt en premissleverandør for tårevåte øyeblikk med sine tolkninger av de andre artistenes sanger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer