GOD STEMNING: Slottsfjellfestival-deltakerne koser seg på campen, men rapporterer om enkelt logistiske problemer. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Slottsfjellfestivalen 2017

- Det er kult å treffe nye folk og sånn, men vi er ikke her for å ligge med gutter

Festivalcampere på Slottsfjellfestivalen går for flytende frokost, men passer på at alkoholinntaket ikke går ut over festivalopplevelsen.

TØNSBERG (Dagbladet): - Vått telt har jo vært en høydare. Det er jo litt gøy at soveposene er blitt våte, sier Jesper Feldt (19) ironisk.

- Det holder på å tørke nå. Det var helt jævlig, sier Karsten Elias Nyquist (19).

Det er dagen derpå i festivalcampen til Slottsfjellfestivalen. Klokka er 12 og livet på campen er i ferd med å våkne til liv etter at himmelen åpnet seg over Tønsberg og Slottsfjellfestivalen onsdag.

Kompisene Anders Korsgaard (19), Jesper Feldt (19), Karsten Elias Nyquist (19) og Johan Bjerkholt (19), bor i et gammelt, lite vanntett telt. Nå ligger «alt» til tørk, uten at det har lagt noen demper på stemninga.

Partyteltet de har til nabo festet til klokka fem torsdag morgen.

- Det er en del av festivallivet. Det å bo sammen og møte andre ivrige festivalgjengere. Vi kommer nok til å bli med dem og feste i kveld, sier Nyquist.

MYE ALKOHOL: Johan Bjerkholt (19), Karsten Elias Nyquist (19), Jesper Feldt (19) og Anders Korsgaard (19) forteller at musikken og det sosiale er viktigst på festival. De har mye alkohol i bagasjen men mener det er viktig å ikke drikke for mye. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MYE ALKOHOL: Johan Bjerkholt (19), Karsten Elias Nyquist (19), Jesper Feldt (19) og Anders Korsgaard (19) forteller at musikken og det sosiale er viktigst på festival. De har mye alkohol i bagasjen men mener det er viktig å ikke drikke for mye. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Alkohol til frokost

Flere festivalcampere Dagbladet har snakket med forteller at de starter dagen med alkohol til frokost gjennom hele festivalen.

- Hvor mye drikker dere i løpet av disse dagene?

- Alt for mye, sier Nyquist.

Vennegjengen forteller at bagasjen er fylt opp med en god del øl, sprit og vin, men at de passer på alkoholinntaket slik at det ikke går ut over konsertopplevelsene eller det sosiale.

- Det er viktig å ikke drikke for mye slik at vi ikke går glipp musikkopplevelsene på festivalen, sier Nyquist og får støtte fra kompisene.

- Trikset er å hele tiden ha en stigende rus, uten å bli for full, sier Feldt.

Gutta mener det beste med festival er å treffe mye mennesker, høre på god musikk og oppdage musikk de ikke har hørt før.

- Det er kult å henge rundt. Det er også mye man ikke har hørt. Mac Miller var gårsdagens høydepunkt, sier Nyquist, som også ser fram til Astrid S, som skal spille på festivalens Kongescene i dag.

FANTASTISK GØY: Johanne Kaldestad (19), Susanne Zazzera (19), Ida Askeland (19) og Louise Zijdemal (19) elsker livet på festivalcamp. Å bo på festivalcamp lager en egen fellesskapsfølelse mener de. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FANTASTISK GØY: Johanne Kaldestad (19), Susanne Zazzera (19), Ida Askeland (19) og Louise Zijdemal (19) elsker livet på festivalcamp. Å bo på festivalcamp lager en egen fellesskapsfølelse mener de. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Ligger ikke med gutter i telt

- Det er skikkelig gøy å være her på campen. Det blir et spesielt fellesskap og det er lett å bli kjent med folk, sier Ida Askeland (19).

Hun sitter sammen med med venninnene Johanne Kaldestad (19), Susanne Zazzera (19) og Louise Zijdemal (19) utenfor teltet. De drikker sider fra boks og hvitvin fra ei stor vannflaske med tut.

Det beste med festivalen så langt var Sigrid, som ifølge jentene var dødskul, men i natt stakk to av venninnene fra regnværet og bråket på campen og sjekket inn på hotell.

- Men vi vil være her på vors, understreker Kaldestad.

- Drikker dere mye alkohol på festival?

- Lite, sier Zijdemal. De andre ler.

- Vi drikker hele dagen, sier Kaldestad.

Jentene understreker at de er på festival for å oppdage nye band og for å være sammen med vennegjengen.

- Det er kult å treffe nye folk og sånn, men vi er ikke her for å ligge med gutter. I hvert fall ikke i telt! understreker Kaldestad.

Live-published photos and videos via Shootitlive