- Det er Kurten sin

Kurt Nilsen klarte ikke holde seg: Like før «World Idol»-sendinga startet på norsk tv, ringte han Fenrik Lane-kompis Knut Glesnes.

BERGEN: (Dagbladet): - Han sa til meg: Nå vet jeg hvem som vant! Jeg ba ham om å ikke fortelle meg det, men han svarte at «Eg MÅ! Det var meg!», forteller Knut Glesnes. Han smiler og rister på hodet.

Til tross for at bandet allerede visste at kompisen var World Idol-vinner, sto stemningen i taket på Fotballpuben i Bergen da Kurt ble World Idol i går kveld. Kurts bandkamerater fra moderbandet Fenrik Lane var samlet for å se resultatet på storskjerm.

Jubelrop

- Det er Kurten sin, roper Knut Glesnes, som er gitarist i Fenrik Lane, mens han ser bandkameraten smile blygt på skjermen.

Når det ene landet etter det andre gir eksrørleggeren fra Bergen sine ti poeng stiger stemningen stadig høyere. Bakerst i puben roper en mann «han har vunnet!» og jubelen står i taket.

- Hva synes dere om behandlingen han har fått av dommerne?

- I begynnelsen ble jeg sjokkert over hvor frekke dommerne var, men så skjønte jeg at det rett og slett var et skuespill og det var om å gjøre for dem å overgå hverandre. Jeg hadde ikke sansen for det, sier trommis Christer Unneland.

- Jeg mener han har hatt den beste stemmen hele tida. Og det der de sier om utseendet hans, kan de bare stikke et visst sted!

- Kurt, han har en eller annen sjarm ved seg. Det er noe alle sier, også er han så jordnær på TV, mener bassist Jon Erik Soltvedt.

Gutta fra Fenrik Lane var på Mjølfjell i Voss og feiret nyttår da de ble nedringt av media på morgenkvisten og skjønte fort at det gjaldt å hive seg i bilen og dra hjem. Fra Mjølfjell til Bergen er det i underkant av femten mil.

Råkjøring

- Vi kjørte fra Mjølfell kvart på seks og var i Bergen kvart på åtte. Vi trenger ikke si noe om hvor fort vi kjørte, ler de.

- Vi rakk det, det er det viktigste, sier Knut Glesnes.

Dermed ble det «World Idol»-kikking i fellesskap, med fullt presseoppbud, på Fotballpuben i Bergen.

Meldte ham på

Morten Tangen, som er altmuligmann for Fenrik Lane var den som meldte Kurt på Idol.

Han gjorde det i håp om å få litt oppmerksomhet til bandet og mente folk burde få høre Kurts fantastiske stemme. Han hadde aldri trodd det skulle lede til noe slikt. Under finalen 28. desember brøt nettsida til moderbandet Fenrik Lane sammen.

- Det er helt rart! Jeg trodde han kunne vinne, men jeg har liksom ikke våget å tenke på det, sier Morten Tangen.

Gutta i Fenrik Lane er skjønt enige om at det siste året har vært helt utrolig. De er alle stolte over Kurt og regner med at en soloturné står i første rekke, men de er også spente på hva som vil skje med bandet framover.

- Det blir nok en real fest, sier Unneland.

HELT SINNSSYKT! Kompisene i Fenrik Lane jublet i Bergen i går. Fra venstre Jon Erik Soltvedt (bassist) Knut Glesnes (gitar) og Christer Unneland (trommer).