- Det er latterlig smigrende

Sir Paul McCartney vil produsere norsk-engelske The Wombats.

(Dagbladet.no): Gruppa The Wombats er utrolig smigret etter at Sir Paul McCartney har tilbudt seg å produsere et album for dem, melder BBC.

Bandet møtte McCartney for første gang da han delte ut avgangsdiplomer på skolen Liverpool Institute of Performing Arts (LIPA), som Beatles-legenden stiftet sammen med Mark Featherstone-Witty i 1996.

Kanskje demo

Tilbudet om produksjonshjelp kom da Sir Paul ble intervjuet av BBC 6 Music i forkant av en konsert i hjembyen 1. juni.


- Jeg produserer ikke mye for tida men det kunne vært veldig fristende. Jeg er ikke sikker på om de vil ha meg, sa McCartney.

Trommis Dan Haggis sier til BBC at bandet vil vurdere tilbudet seriøst, kanskje spille inn en demo og se hva det blir til, men at de først og fremst ble utrolig glade over utsagnet.


- Det er latterlig smigrende at en Beatle som McCartney i det hele tatt nevner oss i en setning. Tenk å henge ut i studioet med Sir Paul. Det blir sånn «Jada, jeg tror vi må ha litt mer hi-hat der, Paul».

Norsk bassist

PRODUSERT AV SIR PAUL? Bandet The Wombats. Vokalist/gitarist Matthew Murphy (t.v.), trommeslager Dan Haggis (i bjørnedrakt) og bassist Tord Øverland Knudsen fra Elverum. Foto: SCANPIX/REUTERS
PRODUSERT AV SIR PAUL? Bandet The Wombats. Vokalist/gitarist Matthew Murphy (t.v.), trommeslager Dan Haggis (i bjørnedrakt) og bassist Tord Øverland Knudsen fra Elverum. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer

Et av medlemmene i The Wombats er Tord Øverland Knudsen fra Elverum. Han ble med etter å ha svart på en annonse der trommeslager Haggis og vokalist/gitarist Matthew Murphy, begge medelever ved LIPA, søkte etter bassist.


I fjor ble hele bandet
intervjuet av Østlendingen og snakket blant annet om sine inspirasjonskilder.

Mens Knudsen fortalte at han er mest inspirert av norske band, spesielt Motorpsycho, avslørte Haggis at han er storfan av den gamle kvartetten til skolens grunnlegger.


- Vi har ingen felles forbilder. Jeg hører mye på singer/songwritere fra 60- og 70-tallet, og selvfølgelig på The Beatles.

- Det er latterlig smigrende