- Det er lett å få jenter til sengs

Når man driver verdens hippeste blogg.

(Dagbladet.no): De driver en MP3-blogg som i all hovedsak skrives på fransk. De er stort sett i begynnelsen av 20-åra, er kanskje litt kvisete og i stolt besittelse av harddisker med flere hundre tusen musikkfiler.


Fluo kids
låter med andre ord ikke som verdens mest opplagte hipstere. Likevel har de for tida en ekstrem innflytelse på hvilke låter som spilles på de stadig flere neonblinkende klubbene i Europa.

- Jeg har egentlig ingen forklaring på hvorfor bloggen er blitt så populær, men jeg mistenker at det er fordi vi har så mange bilder av fine jenter der. Drit i musikken, bra damer er egentlig alt som skal til, sier Pharrell (23), som sammen med tre andre Fluo kids spilte i Oslo fredag.

Gjorde blogging sexy

Pharrell, som egentlig heter Francois og er fra Orléans i Frankrike, fikk ideen til Fluo kids for et par år siden. Han samlet sammen et allstar-lag til et blogg- og dj-kollektiv, hvor medlemmene er valgt ut fra ulike kriterier.

- Casper C. fikk være med på grunn av navnet - det er et helt perfekt navn å sette på plakater. Tiva fra Sverige fikk være med fordi jeg så gjerne ville ligge med henne, forklarer Pharrell til Dagbladet.no.

- Han fikk henne aldri til sengs. Måtte nøye seg med en klem, avbryter Guillaume (19), alias Redhotcar.

Nå har Fluo kids-bloggen drøyt 150 000 brukere i uka. Enkeltlåter har vært lastet ned opp mot 800 000 ganger, og medlemmene i kollektivet reiser rundt og spiller plater på noen av de største klubbene i Europa.

HIPSTERBLOGG: Fluo kids er datanerder med ekstrem innflytelse over hva som spilles på de hippe diskotekene. Faksimile: http://fluokids.blogspot.com
HIPSTERBLOGG: Fluo kids er datanerder med ekstrem innflytelse over hva som spilles på de hippe diskotekene. Faksimile: http://fluokids.blogspot.com Vis mer

- Jeg tror vi har gjort det mer sexy å drive med blogging. Det er i hvert fall ikke vanskelig å få pult når man er en Fluo kid, sier Redhotcar.

Justice-frustrasjon

Redhotcar, Pharrell og britiske Casper C. har fått ekstra vind i ryggen fra den nye franske diskopunkbølgen, særlig frontet av Justice.

Men det innebærer ikke bare fordeler å ha kompiser som er mer berømte enn en selv.

- I Stockholm, som har et veldig levende klubbmiljø, kan vi faktisk bli kjent igjen og stoppet på gata. Men det eneste folk lurer på, er om vi er kompiser med Justice, klager Pharrell.

- Ja, vi er venner med Justice. Men vi orker ikke å spille låtene deres hver gang vi spiller ute. Før kom de fulle folka opp og forlangte at vi skulle spille 2Pac. I dag kommer de samme folka opp og krever Justice-remiksen av «We Are Your Friends». Får jeg den forespørselen én gang til, drar jeg hjem.

På lag med bransjen

Det er selvfølgelig fryktelig enkelt å gjøre Fluo kids\' suksess til enda et eksempel på den tradisjonelle musikkbransjens kollaps, og på at ungdom bare konsumerer musikk når de får den gratis på nett.

Pharrell avviser alt snakk om dette.

- Vi har fått tillatelse til å legge ut alle låtene vi har, med unntak av noe amerikansk hip hop og r&b. Plateselskapene er kjempepositive. Vi har selv en avtale med plateselskapet EMI om å utgi en samler, og sponsoravtaler med blant andre Nike og Motorola. Dette handler ikke akkurat om anarkisme, sier han.

To år er lang tid i nettverdenen, for ikke å snakke om i klubbuniverset. Pharrell er svært klar over at Fluo kids trolig har en begrenset levetid.

- Jeg skjønner at dette kan være over i morgen. Vi kommer ikke til å gjøre noen endringer med Fluo kids, den skal få lov til å holde på til interessen har dødd ut, men vi har utviklet et par andre prosjekter ved siden av. Hva det blir? For å si det sånn: I hvert fall ett av prosjektene kommer til å bli veldig seksuelt.