- Det er litt på siden av hva voksne menn skal bruke tiden på

Bruker Star Wars til å fleipe med samtiden.

• Er du Norges største Star Wars-fan? Del din historie med oss, og vinn sjeldne Star Wars-premier

(Dagbladet): Hva om Darth Vader, Chewbacca, Solo og Luke Skywalker snakket nynorsk? Eller diskuterte årets kommunevalg?

Det har Jørgen Pedersen (36) eksperimentert med, i sin lille, kreative lego-TV-serie. 

 HOBBY-FILMSKAPER: Jørgen Pedersen (36) bruker deler av fritida si til å lage videoserien "Hverdagswars" bestående av Star Wars-figurer  i lego. Foto: Privat
HOBBY-FILMSKAPER: Jørgen Pedersen (36) bruker deler av fritida si til å lage videoserien "Hverdagswars" bestående av Star Wars-figurer i lego. Foto: Privat Vis mer

- Jeg er en fyr som ofte har mange ideer, men denne gangen ble det faktisk et prosjekt ut av det, sier han til Dagbladet. 

Pedersen er mannen bak «Hverdagswars», hvor «Star Wars møter legofilmen, og blir norsk fjernsynsdrama», ifølge hans egen facebookside. 

- Jeg kom tilfeldigvis over en legobutikk for noen år siden, da jeg var i København. Jeg oppdaget at de hadde Star Wars-figurer i lego der. En jævel i meg tenkte, hvorfor ikke? Det er jo kjempegøy med Star Wars. Jeg kjøpte «Millenium Falcon» til 1500 kroner. Etter det har det vel bare dryppet inn en og annen Star Wars-legofigur, og i høst begynte jeg å lage «Hverdagwars», sier Pedersen.

Ved hjelp av mobilen, filmer Pedersen videosnutt som til slutt klippes sammen til 15 sekunders lange videoer.  

- For å faktisk gjennomføre dette, var det viktig for meg at jeg hadde en lav terskel for å produsere nye episoder. Derfor redigerer jeg klippene på telefonen også, sier han. Pedersen jobber til vanlig som innholdsprodusent for Bonnier Media. «Hverdagswars» blir dermed et hobbyprosjekt. 

I gang med sesong 2 Videosnuttene legger han ut på Youtube, Instagram og Facebook. Hittil har han laget én sesong på ti episoder, og er i gang med episode to, i sesong 2. 

- Jeg bruker Star Wars-universet til å fleipe med samtiden vår. Det er også en del Star Wars referanser der, men det er ikke hovedfokuset, sier Pedersen. 

Han forteller at det var et bevisst valg å lese inn karakterens dialoger på nynorsk:
- Jeg gjemmer meg litt bak nynorsken. Den er litt pussig, og for meg blir den en måtte å tulle det bort på. Det gir serien en rotnorsk der-ingen-kunne-tru-at-nokon-kunne-bu-egde.

Variert respons Pedersen forteller at det responsen er variert: - Jeg har noen blodfans som forstår humoren min, men i 60% av tilfellene der folk sier de synes det er kult og gøy, tror jeg de egentlig synes det er kjempeteit. De tør bare ikke å si det, sier Pedersen, og forklarer: 
- Det er jo litt på siden av hva voksne menn skal bruke tiden på. 

Selv ble han Star Wars fan tidlig på 80-tallet. Storebroren kom hjem en kveld etter å ha vært med kompiser. Han satte seg ned sammen med Pedersen, og fortalte om dette enorme universet av romskip og monstre. - Det syntes fem år gamle Jørgen var helt vanvittig, forteller han. - Jeg håpet historien aldri skulle ta slutt. 

Litt over gjennomsnittet I dag anser han seg ikke som blodfan av Star Wars, men kan innrømme å være «litt over gjennomsnittet» interessert. 
- Jeg har sett alle Star Wars-filmene, men bruker fint lite tid på Star Wars, sånn utenom når jeg filmer serien min. Der bruker jeg 1-2 timer på hver episode.