Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse Film Baywatch

Det er litt søtt at «Baywatch» går inn for å være dum - men dum er den jo åkkesom

Stirrende blikk og bulende brystmuskulatur preger utsikten på Santa Monica Beach

TRAILER, "BAYWATCH"Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FILM: Om du ikke kan se hele verden fra Santa Monica Beach, der du står og skuer utover havet med stivt blikk og bulende brystmuskulatur, så skal verden kunne se deg. «Baywatch», en ny film løst basert på tv-serien fra den mest glinsende delen av nittitallet, er finansiert av kinesiske penger og laget for å kunne løsne dovne kinobilletter verden over. Publikum skal snøres inn av verdens i øyeblikket mest populære filmstjerne, Dwayne «The Rock» Johnson, av minimale badedrakter i den klassiske tomatfargen, og av en humorlist spent så lavt a det nesten ikke er mulig å snuble i den en gang.

Baywatch

3 1 6

Actionkomedie

Regi:

Seth Gordon

Skuespillere:

Dwayne Johnson, Zac Efron, Alexandra Daddario, Kelly Rorbach og Priyanka Chopra.

Premieredato:

2. juni 2017

Aldersgrense:

12 år

Orginaltittel:

Baywatch

Se alle anmeldelser

Uimotståelig humør

Når «Baywatch» har sine hyggelige øyeblikk, skyldes det to faktorer. Den ene er den nevnte menneskelige fjellknausen. Johnson er og blir en stjerne med et uimotståelig smittende humør. Det som er av vaskeekte moro, for den finnes definitivt, svirrer rundt i nærheten av ham og hans til enhver tid upåklagelig staute og samvittighetsfulle Mitch Buchannon; som alltid er beredt til å redde druknende barn, slå ned slemminger, eller påtale tendenser til forsøplig. Johnson har også en fin tone med Zac Efron, i rollen som ufordragelig fløtepus med OL-medaljer i svømming, hjelpsomt påskrevet «gold medal», som tror at han kan komme her og komme her og redde liv like godt som erfarne profesjonelle med glidelåsutringet silikonkløft.

Den andre er at dette er en film med et åpenbart og oppriktig ønske om å være så latterlig som mulig. «Baywatch» 2017 er så selvironisk at den nærmest er meta; der livvaktene er fulle av liksom storøyde betraktninger om hvorfor badedraktene deres er så små og hvorfor de løper og løper men likevel alltid synes å bevege seg i sakte film. Slik sett får årets inkarnasjon en viss blunkende sjarme som knapt var å finne i tv-serien, den innbitte silikonfesten som gjorde Pamela Anderson og David Hasselhoff til stjerner. A propos blunk: Begge gjør lynraske gjestevisitter i årets affære, så korte at et dårlig timet nys vil koste deg synet av aldrende nittitallsberømmelse.

Villet dustete

Men at noe er villet dustete, gjør det jo ikke noe mindre, vel, dustete. Historien om den lubne nerden Ronnie (Joe Bass) som selvfølgelig er forelsket i den blonde hottien CJ (Kelly Rohrbach) så gjennombløytet av blødmer at det føles som om man står fast i den til knærne og trenger hjelp av Mitch for å komme seg ut. I korte drag dreier det seg om å legge opp til så mange ydmykelser som mulig, gjerne av seksuell art, for den i teamet som har begått den forbrytelse å være rulten. I det hele tatt føles «Baywatch» ofte som en veksling mellom vitser som føles desidert adult og vitser av en art du sluttet å le av i seksårsalderen.

Utmattet krim

Mellom løpeintervallene i strandkanten har de djerve livvaktene alltids tid til å løse en lokal forbrytelse, som riktignok ikke er så himla vanskelig å løse. En purrende eiendomsmagnat (Priyanka Chopra) har planer om å privatisere hele den elskede stranden deres, narkosalg og likvideringer inngår, og de brave og badedraktkledde må etterforske på egenhånd, selv etter at sjefer og politimenn gjentatte ganger har bedt dem bli ved sin ikke-eksisterende lest og minne dem om at de bare er livvakter. Det er en intrige av den typen som du for femten-tyve år siden pleide å sige ned for å se på tv klokken halv elleve på sommerkveldene, matt etter en lang dag i solen, med solbrente lår mot sofaputene: Laget for å konsumeres med et halvt øye og berede grunnen for litt flørt, litt sex, litt jakting med racerbåt og et og annet party med veldig mye blått lys.

«Baywatch» er frontet av en fyr som etter alt å dømme er en skarping, men er likevel klart dummere enn gjennomsnittet av denslags krimkokelimonker. Da hjelper det ikke at den vet det selv.

Hele Norges coronakart