Anmeldelse: Ryan Adams - «Prisoner»

Det er lov å synes synd på Ryan Adams

Hans nye album gjennomsyres av kjærlighetssorg.

SOLOKONSERT: En sjenert Ryan Adams gjemte seg bak luggen da han spilte solo på Krøsset i Oslo 30. januar.  - Ikke ta bilder med blitz, vær så snill. Jeg blir sjøsyk av det, sa han til publikum. MMS-foto: Øyvind Rønning / Dagbladet
SOLOKONSERT: En sjenert Ryan Adams gjemte seg bak luggen da han spilte solo på Krøsset i Oslo 30. januar.  - Ikke ta bilder med blitz, vær så snill. Jeg blir sjøsyk av det, sa han til publikum. MMS-foto: Øyvind Rønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det begynner å bli noen år siden «et skikkelig godt Ryan Adams-album». Amerikaneren er når sant skal sies svært ujevn - og noen ganger i overkant produktiv.

Men ikke de siste åra, og «1989» (1915) teller liksom ikke helt - siden det rett og slett er hans versjon av Taylor Swift-albumet med samme tittel fra året før. På «Prisoner» er han på en måte fanget i sin kjærlighetssorg, og det er sårt og trist. Han ble skilt fra skuespilleren Mandy Moore i 2015, og dette gjennomsyrer hele albumet.

Break up-album

Ok, det er et konseptalbum. Rocken og ikke minst countrymusikken er full av break up-album, fra Bruce Springsteens «Tunnel of Love» og Bob Dylans «Blood On The Tracks» til Swifts «Red» og Adams' egen «Heartbreaker».

Men, så tenker jeg, må hele albumet handle om det, liksom?

Og - musikalsk blir nok dette bare «et helt greit Ryan Adams-album».

Eksklusiv konsert

For tre uker siden spilte Ryan Adams låtene fra albumet under en eksklusiv konsert i Oslo - solo og akustisk. 10. august er han tilbake i byen - for å spille på Øyafestivalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer