LEDER

Tema: Støres investering i et boligprosjekt i Oslo

Det er lov å være rik ...

... men det er ikke så dumt å være klok samtidig

POLITIKER OG INVESTOR:
Jonas Gahr Støre
POLITIKER OG INVESTOR: Jonas Gahr Støre Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Det er lov å være rik i Norge. Ja, mer enn det. Det finnes undersøkelser som viser at det er lettere å bli rik i Norge enn i eventyrkapitalismens hjemland USA. Klassereisen er enklere og mer tilgjengelig. Vel så viktig er at du som arving også er godt beskyttet av lover og skatteregler. Det er derfor trygt å være rik i dette landet. I et samfunn som gjerne hyller likhet som ideal, krever rikdom også en god porsjon klokskap. Ikke minst gjelder det om du er politiker. Og i særdeleshet slår det inn om du tilhører venstresiden og har ambisjoner om å bli landets neste statsminister. Jonas Gahr Støre burde ha skjønt dette for lenge siden, men stadig blir han innhentet av spørsmål som knyttes til familieformuen og hvordan den forvaltes.

Denne gangen er det Dagbladet som knytter Støre til et større boligprosjekt i Oslo der også milliardæren Stein Erik Hagen og investorene Celina Midelfart og Torgeir Mjør Grimsrud er med. Støres andel i prosjektet er liten, bare rundt tre prosent. Det er bare en mindre andel av Støres formue som beløper seg til flere titalls millioner. Investeringens størrelse er likevel ikke avgjørende. Denne saken handler om hvilke grenser som skal gjelde for politikeres investeringer og plassering av formue. Vi befinner oss i den krevende sonen som handler om integritet og troverdighet, et sted der det alltid er fare for feil ved forstørrelse og symbolske effekter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer