COMEBACK: a-ha slår på stortromma når de nå gjør comeback fem år etter at de la opp fra gruppa. Foto: Erle Marie Sørheim / Dagbladet
COMEBACK: a-ha slår på stortromma når de nå gjør comeback fem år etter at de la opp fra gruppa. Foto: Erle Marie Sørheim / DagbladetVis mer

- Det er med skrekkblandet fryd vi begynner igjen

a-ha er hemmelighetsfulle rundt mulige planer i Norge.

BERLIN (Dagbladet): - Vi begynte igjen rett og slett fordi vi hadde lyst, fastslår Paul Waaktaar-Savoy til Dagbladet.

Ifølge ham var det et eneste spørsmål gutta i bandet trengte å stille seg: Har a-ha mer å si?

- Det mener jeg klart, det har jeg ment hele tiden, understreker Waaktar-Savoy.

Inspirerende opphold Dagbladet fikk snakke med a-ha etter en fullsatt pressekonferanse i Berlin, og det var tre svært blide bandmedlemmer vi møtte.

- Vi gjør dette med skrekkblandet fryd. Vi har virkelig vært helt ute av det, det var helt slutt, sier Magne Furuholmen til Dagbladet.

Morten Harket forteller at tanken aldri var at de skulle komme tilbake.

- Før tok vi ut separasjon i perioder, men disse fem årene har vi virkelig vært skilt, det var en genuin skilsmisse, sier Harket til Dagbladet.

Alle tre er imidlertid enige i at oppholdet fra gruppa har vært bra for dem musikalsk.

- Vi har fått tid til andre prosjekter som ikke var mulige mens vi var i a-ha, det har vært viktig for oss. Nå kommer vi tilbake med ny inspirasjon, forklarer Harket.

- Ikke på grunn av pengene Waaktar-Savoy understreker at det ikke var pengene som gjorde at de bestemte seg for et comeback. Det var mulighetene de fikk.

- Nå har vi et promoapparat som virkelig ønsker dette, som vil satse på oss. Det er en stor motivasjonsfaktor, sier Furuholmen.

Han synes det er morsomt å lage store show, og er glad for at a-ha nå får muligheten til det. Men Norge står ikke på plakaten med det første.

- Du stiller egentlig det spørsmålet litt for tidlig, sier Harket, og fortsetter.

- Noen ting, som Tysklandsturneen er klar, men mange ting er fortsatt på vei opp. Det kan hende det vil dukke opp noe.

- Nå er butikken åpen, så alt kan skje, fastslår Furuholmen.