KOMMENTARER

Nrk og religion

Det er meningsløst at NRK fortsetter å tviholde på korset

Norsk kristendomskringkasting.

SALMESANG: Kongen og kronprinsparet sang med under markeringen av 500-årsjubileet for reformasjonen på tirsdag. Foto: Scanpix
SALMESANG: Kongen og kronprinsparet sang med under markeringen av 500-årsjubileet for reformasjonen på tirsdag. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Det var onsdag morgen denne uka. Det vanlige kontorslabberaset mens vi tok av oss jakka, henta kaffe, ordna oss på plass.

– Så du på NRK i går, begynte en kollega, før han fortsatte:

–Herregud! Det var jo reformasjonen minutt for minutt. Alt, absolutt alt som ble sendt på NRK i går handlet om reformasjonen!

Han overdrev litt, selvfølgelig. At det 31. oktober 2017 var 500 år siden Martin Luther skal ha slått opp sine 95 teser på kirkedøra, og dermed igangsatt reformasjonen, skal selvfølgelig markeres, analyseres og diskuteres i statskanalen.

Men var det ikke litt overkill?

For slik så altså kvelden ut på NRKs hovedkanal: Klokka 19:30 var det reformasjonsgudstjeneste fra Nidarosdomen. Den varte til «Distriktsnyhetene» klokka 20:55. En time seinere, klokka 22, var det på’n igjen. Dokumentarprogrammet «Reformasjonen: Europas hellige krig» varte til kveldsnytt klokka 23.00. Med noen små unntak gikk med andre ord hele kvelden med til kristendom. At det også var halloween var det bare barna som brydde seg om.

Ja, det er viktig at NRK markerer slike jubileum, men hvor går egentlig grensa?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.