Det er mer der John Olav Nilsen og Fjorden Baby kommer fra

Razika gir deg girlgroup-estetikk og skakke skariff.

ALBUM: Som kjent skjer mye godt i Bergensbaserte øvingslokaler, og med den tristmuntre singelen «Vondt i Hjertet» svingte de fire jentene i Razika seg indie-elegant inn som nykommer i runddansen av begeistring for gourmetleverandører som Fjorden Baby! og John Olav Nilsen & Gjengen.

Debutalbumet «Program 91» entrer scenen med drømmeutgangspunkt i norsk inidesammenheng — utgitt på kredible Smalltown Supersound og produsert av Matias Tellez — med påfølgende forhåndshype og dertil tilhørende fallhøyde.

Heldigvis er Razika noe av det beste som skal skje indie-entusiaster denne våren.

Nedstrippet «Program 91» er deilig uanstrengte 34 minutter, hvor skranglete girlgroup-estetikk krysses med skakke skariff og sval vokal. En ytterst nedstrippet produksjon draperer «Program 91» med en kledelig demofølelse, men dermed har Razika også lite staffasje å gjemme seg bak.

Grepet fungerer — albumet har mengder musikalsk karisma og energi — selv om det tidvis blir noe selvrepeterende.

Tospråklig Hovedinnvendingen mot plata finnes i den språklige todelingen norsk/engelsk. «Aldri», «Eg Vetsje», «Middelalder» og allerede nevnte «Vondt i Hjertet» har stødig ganglag på unge, stilsikre indieben, mye takket være uimotståelig norsk språkføring.

Dessverre faller de engelskbaserte sporene i noe mindre god jord hvor språkbildene på langt nær har samme vekstvilkår - de ungdomskonstruktivistiske skildringene tilsidesettes totalt i møte med strålende eksempler på morsmålet.

Selv om noe finpuss på formelen gjenstår er «Program 91» en besnærende debut fra et interessant band — noe å glede seg over i lang tid framover.

Det er mer der John Olav Nilsen og Fjorden Baby kommer fra