Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Det er mer der John Olav Nilsen og Fjorden Baby kommer fra

Razika gir deg girlgroup-estetikk og skakke skariff.

ALBUM: Som kjent skjer mye godt i Bergensbaserte øvingslokaler, og med den tristmuntre singelen «Vondt i Hjertet» svingte de fire jentene i Razika seg indie-elegant inn som nykommer i runddansen av begeistring for gourmetleverandører som Fjorden Baby! og John Olav Nilsen & Gjengen.

Debutalbumet «Program 91» entrer scenen med drømmeutgangspunkt i norsk inidesammenheng — utgitt på kredible Smalltown Supersound og produsert av Matias Tellez — med påfølgende forhåndshype og dertil tilhørende fallhøyde.

Heldigvis er Razika noe av det beste som skal skje indie-entusiaster denne våren.

Nedstrippet «Program 91» er deilig uanstrengte 34 minutter, hvor skranglete girlgroup-estetikk krysses med skakke skariff og sval vokal. En ytterst nedstrippet produksjon draperer «Program 91» med en kledelig demofølelse, men dermed har Razika også lite staffasje å gjemme seg bak.

Grepet fungerer — albumet har mengder musikalsk karisma og energi — selv om det tidvis blir noe selvrepeterende.

Tospråklig Hovedinnvendingen mot plata finnes i den språklige todelingen norsk/engelsk. «Aldri», «Eg Vetsje», «Middelalder» og allerede nevnte «Vondt i Hjertet» har stødig ganglag på unge, stilsikre indieben, mye takket være uimotståelig norsk språkføring.

Dessverre faller de engelskbaserte sporene i noe mindre god jord hvor språkbildene på langt nær har samme vekstvilkår - de ungdomskonstruktivistiske skildringene tilsidesettes totalt i møte med strålende eksempler på morsmålet.

Selv om noe finpuss på formelen gjenstår er «Program 91» en besnærende debut fra et interessant band — noe å glede seg over i lang tid framover.

image: Det er mer der John Olav Nilsen og Fjorden Baby kommer fra
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media