Det er Mitt Party!

Dagbladet: på nettets Tor Milde var på party med Naomi Campbell i Cannes, eller var han det?

Partyene er halve vitsen med å besøke filmfestivalen i Cannes, og for noen av journalistene er det hele vitsen. Regn meg med i denne gruppen.

Hadde det ikke vært for alt det som er gratis av mat og spesielt drikke, kunne utflukten til Cannes blitt en dyr affære. Spaltister har som kjent ikke typograflønn akkurat...

Hver dag er det flere partyer, noen eksklusive, noen så inklusive at alle får komme inn. Disse er de klart minst interessante. Journalister liker ikke å menge seg med folk som ikke er like viktige som dem selv. Det gjør de tross alt hver dag på jobben ellers.

Nei, i Cannes er det «the hot ticket» som gjelder, og hvert år er det gedigne MTV-partyet et av de hotteste. I år var det intet unntak.

Gjestelisten ble lest som et «who's who» innen underholdningen:

George Clooney, Uma Thurman, Gene Hackman, Stella McCartney, All Saints, Gene Hackman, Naomi Campbell, Claudia Schiffer... Alle skulle være tilstede. På denne eksklusive listen over spesielt inviterte sto det kun tre norske journalister, inkludert undertegnede. Var det rart vi glødet?

Kvelden før var vi invitert på middag av ledelsen for Haugesund Filmfestival. Et eksklusivt selskap det også, selv om ikke Pål Bang Hansen, Sigurd Mo Hetland og Per Haddal låter like spennende som Calista Flockheart og Morgan Freeman. Men middagen var hyggelig den, og gratis selvfølgelig.

Det finnes også en egen skandinavisk stand i Cannes, og den serverer også kald drikke til tørste skribenter (og noen fotografer), uten å ta betalt for det. Hver dag. Men vi måtte ty til den svenske filmdagen for å få møte Åse Kleveland og Liv Ullman.

Godt vi nordmenn har noe de ikke har. Og det ble servert dansk øl, så forbrødringen var stor...

Det er bare de norske kinosjefene som klarer å holde tritt med oss journalister når det gjelder alkoholinntak, men så er da også disse stort sett bortgjemt på steder som Åndalsnes, Longyearbyen og Kløfta ellers i året. Og ikke får de adgang til de eksklusive festene heller. Er det rart Jeppe drikker?

Jeg så verken Uma eller Calista eller Claudia på MTV-festen, men hva gjør det når man sitter der på poloen, nippende til gratis champagne sammen med alle de eksklusivt inviterte og skuer utover Middelhavet og cannesnatten, vel vitende om at hit kommer bare de som er «in with the in-crowd».

Godt jeg har denne plassen så jeg kan få fortalt alle dere andre det...