FEIL KRITIKK: Prosjektet i DR Kongo blir ikke godkjent, skriver Vidar Helgesen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FEIL KRITIKK: Prosjektet i DR Kongo blir ikke godkjent, skriver Vidar Helgesen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Skog:

Det er mulig Ap og SV har vanskelig for å få med seg det som står i avisene

Meninger

Heikki Holmås og Åsmund Aukrust skriver i Dagbladet søndag at de er bekymret for at regjeringens regnskoginitiativ "er i ferd med å støtte" et prosjekt i i Den demokratiske republikken Kongo (DR Kongo/DRC).

De er begge meget klar over at prosjektforslaget de kritiserer ikke er godkjent - og heller ikke vil bli godkjent. Både Holmås og Aukrust sto i kopi da jeg torsdag forrige uke skrev i en epost til Truls Gulowsen i Greenpeace Norge at vi allerede hadde kommunisert at Norge ikke vil anbefale godkjenning.

Fredag ble dette også offentlig kjent gjennom en sak i NTB og en rekke andre medier. Men det er jo mulig at Ap og SV sommeren før et stortingsvalg har vanskelig for å få med seg alt som står i avisene.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.