KONKURRANSE: SV-leder Audun Lysbakken har tatt til orde mot Knut Arild Hareides kritikk mot NRK P3 på Facebook. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
KONKURRANSE: SV-leder Audun Lysbakken har tatt til orde mot Knut Arild Hareides kritikk mot NRK P3 på Facebook. Foto: Jørn H Moen / DagbladetVis mer

- Det er mye jeg frykter mer for norske barn enn at de skal høre «Fy faen» på radioen

Audun Lysbakken går til motaksjon etter Hareides sensurbeskyldninger mot NRK P3.

(Dagbladet): Lørdag gikk Knut Arild Hareide ut i Dagbladet med kritikk mot NRKs ungdomskanal P3. Lederen av Kristelig Folkeparti mener P3 har valgt en tydelig provoserende verdiprofil når topplista til kanalen er toppet av låta «Fy faen», som er Hkeem og Temurs superhit.

- Jeg skal ikke nekte NRK å spille låtene de har valgt, men de driver på en måte «motsatt sensur» når de heller velger å spille låter med mildt sagt krevende verdibudskap, uttalte Hareide til Dagbladet.

Ønsker lovsang

På sin egen Facebook-status har Hareide tidligere lagt ut et innlegg hvor han retter krass kritikk mot NRK P3s musikkprioriteringer og skriver:

«Når topplista til P3 er toppet av låten «Fy faen» bør de vel kunne slippe til litt kristen musikk i riksradioen også?».

Innlegget er delt litt over 100 ganger og har fått over 1000 tomler opp.

Bakgrunnen for innlegget er at bandet til Acta Lovsangsskole topper listen over nedlastinger på iTunes med sitt nye album: «Mysteriet».

- Jeg synes det er spesielt at NRK velger å ikke spille noen av disse låtene, uttalte Hareide til Dagbladet.

- Min lille motaksjon

Nå går leder for Sosialistisk Venstreparti, Audun Lysbakken, til det han kaller en «motaksjon» mot Hareides utsagn.

I et innlegg på sin Facebook-side har Lysbakken lagt ut et innlegg hvor han også deler en Youtube-lenke til låta «Fy faen» av Hkeem og Temur. I innlegget skriver han:

«Det er mye jeg frykter mer for norske barn enn at de skal høre Hkeem si "Fy faen" på radioen. Knut Arild Hareide synes "ikke at det er greit" at denne spilles på NRK P3, ifølge Dagbladet. Han fikk tusen tomler opp for sitt budskap om mer lovsang, får min lille motaksjon flere?»

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 17.03.2016 KONTROVERSIELL: Russelåtprodusenten TIX - alias Andreas Haukeland - har gjort seg bemerket for sine kontroversielle russelåter. Nå stiller han i Staysman & Lazz' musikkvideo for låta «Alle Gutta».. Video: Sony Vis mer

I skrivende stund har Lysbakkens innlegg fått over 3 000 reaksjoner og 42 delinger i nettsamfunnet.

«Dette var en liten konkurranse med glimt i øyet, det tror jeg nok Knut Arild tar pent. Så får det være plass til både lovsang og Fy faen på radioen», kommenterer Lysbakken i en tekstmelding til Dagbladet.

Etter Lysbakkens innlegg på Facebook svarer Hareide på Twitter:

«Jeg tar ikke til orde for sensur av P3, men det er mye mer jeg frykter for norske barn enn at de skal høre litt lovsang, @audunlysbakken!».

Avviste kritikken

Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge har tidligere avvist kritikken fra Hareide.

- Vi har vurdert låtene, og mener de helhetlig ikke er gode og spennende nok for spillelisting. Det er mange parametere som spiller inn når vi vurderer låter. Tekst er bare ett av dem, skrev han i en e-post til Dagbladet.

Bugge forteller at NRK P3 har en gruppe med fem personer som vurderer hva som skal spilles, med innspill fra ungdom, og at en av oppgavene er å speile og definere ung kultur. Ifølge Borch Bugge er Hkeem et godt eksempel på dette da han er et forbilde for svært mange unge.