Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Det er nå vi skal vise hva sangene er gode for

Røyksopp avlyser og Prince utsetter. Bjørn Eidsvåg mener artistene bør spille.

KLAR MELDING: Bjørn Eidsvåg oppfordrer norske artister til å spille sine konserter som normalt. Foto: ERLING HÆGELAND
KLAR MELDING: Bjørn Eidsvåg oppfordrer norske artister til å spille sine konserter som normalt. Foto: ERLING HÆGELAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helgas konserter med Prince i Oslo Spektrum blir utsatt. Konsertarenaen ligger bare et par steinkast fra Grubbegata, der en bombe eksploderte i 15.30-tida i dag.

- Konserten utsettes av medfølelse med de pårørende og et land i sorg. Kjøpte billetter kan benyttes til konsertene når de settes opp 2. og 3. august, sier Peer Osmundsvaag i bookingbyrået Atomic Soul.

I kveld er en rekke kulturarrangementer i Norge avlyst som følge av bomba i Oslo og skytinga på Utøya.

Røyksopp har avlyst sin store utendørskonsert på jazzfestivalen i Molde fredag kveld. Også de øvrige festivalkonsertene i kveld er avlyst.

Styret avgjør nå hva som skjer med resten av festivalen.

Kom til Norge Prince selv skal være på vei til Norge, og enkelte bandmedlemmer skal ha ankommet Oslo i kveld, bare for å motta nyheten om at det en bombe har eksplodert i sentrum.

«Just got 2 Oslo Norway 2 find that a building had been bombed. PLEASE PRAY 4 all those who have been affected by this disaster» tvitret Prince-bassisten Cassandra O' Neal.

AVLYST: Røyksopp avlyste sin konsert i Molde fredag kveld.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
AVLYST: Røyksopp avlyste sin konsert i Molde fredag kveld. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Også den amerikanske rapperen Ice Cube skal holde konsert i Oslo lørdag, på Sentrum Scene. Både Sentrum, Rockefeller og John Dee er konsertarenaer som ble evakuert i dag, fredag. Det betyr at blant andre Zeromancer måtte avlyse sin konsert.

Uavklart - Vi har arrangementer på alle de tre scenene våre i morgen. Jeg regner med at det vil gå etter planen dersom ikke politiet anbefaler noe annet. Så vidt jeg forstår er situasjonen uavklart, sier daglig leder ved Rockefeller, Roar Gulbrandsen, til Dagbladet.

Operaen meldte i kveld at den er stengt lørdag, etter politiets anbefaling.

Bjørn Eidsvåg er blant artistene som oppfordrer sine kolleger til ikke å avlyse konserter.

«Det er nå vi skal vise hva sangene våre er gode for. Spill kolleger, spill», melder han på Twitter.

UTSETTES: Prince-fansen må smøre seg med tålmodighet. Helgas Oslo-konserter er utsatt til 2. og 3. august. Foto: Stella Pictures
UTSETTES: Prince-fansen må smøre seg med tålmodighet. Helgas Oslo-konserter er utsatt til 2. og 3. august. Foto: Stella Pictures Vis mer