- Det er nesten for stort til å forestille seg

Burma-jubel for norsk Oscar-nominasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Den norsk-danske dokumentaren «Burma VJ» ble i dag Oscar-nominert i kategorien for beste dokumentar.

- Dette er veldig, veldig stort. Vi må jo bare takke og bukke for nominasjonen, og håper at den kan bidra til at langt flere ser filmen framover, forteller produsent Torstein Nybø i produksjonsselskapet Mediamente til Dagbladet.no.Allerede har «Burma VJ» vært vist på rundt 150 filmfestivaler verden rundt, og vekket stor oppmerksomhet. Her i Dagbladet ble dokumentaren omtalt som en av fjorårets viktigste filmer, og ble belønnet med terningkast seks.

Opplyse og engasjere- Tilbakemeldingene vi har fått viser at filmen bedre enn mye annet beskriver hvordan situasjonen i Burma er akkurat nå, og at den bidrar til å sette lys på det som skjer der. I tillegg sier folk at filmen engasjerer dem, og det er jo noe av det beste man kan sikte mot når man lager en dokumentar - å opplyse og engasjere, sier Nybø.

Når årets Oscarseremoni går av stabelen i Los Angeles den 7. mars i år, vil Nybø og hans kolleger være i salen.

- Dette blir jo veldig spennende. Vi er veldig glade og veldig takknemlige nå, selv om har følt at mange allerede har brydd seg om filmen det siste året. Man kan jo aldri håpe og tro på at man oppnår en Oscar-nominasjon, sier Nybø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer