DEBATT

Debatt: Undervisningsmetoder i skolen

Det er noe fundamentalt galt når 8. klassinger gråter når de skal ha matteprøve

Tavleundervisning aldri vil treffe mer enn maks en tredjedel av elevene. Fremtiden er digital.

DRAGEBOKS: I mattespillet Dragonbox skal elevene regne for å gjøre fremskritt i et dataspill. Dagbladet-spaltisk Karl-Eirik kval har kritisert den bejublede teknologien, men får her svar fra matematikklærer Simen Spurkland. 
DRAGEBOKS: I mattespillet Dragonbox skal elevene regne for å gjøre fremskritt i et dataspill. Dagbladet-spaltisk Karl-Eirik kval har kritisert den bejublede teknologien, men får her svar fra matematikklærer Simen Spurkland.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Hva er det lektor Karl-Eirik Kval vet om mitt klasserom og min undervisning, som jeg selv ikke er i stand til å se? For andre gang på relativt kort tid har Kval avfyrt noen relativt brede salver mot det digitale i skolen. Bredt, men samtidig kunstig snevert. I begge innleggene jeg har kommet over er det dataspillet Dragonbox som får gjennomgå. I innlegget 06.01.17 henviser Kval til en artikkel i Aftenposten der jeg blant annet er intervjuet om mine erfaringer med Dragonbox.

Slik jeg forstår Kval sine kommentarer, så aner ikke jeg hva jeg driver med og «…kan aldri ha undervist norske ungdommer» siden jeg faktisk ser ut til å ha et annet syn enn godeste Kval sitt.

Innlegget i oktober registrerte jeg, forsøkte å skrive et svar - men forkastet det da basert på prinsippet om at av og til leser man noe på internett og så går livet videre.

Siden Kval indirekte kan sies å kritisere min undervisningspraksis og mine didaktiske valg i sitt siste innlegg, så kommer her et svar.

Jeg tror det er noe fundamentalt galt med et system som produserer ferske 8. klassinger som har så negative erfaringer med faget matematikk at de gråter fordi de skal ha prøve.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer