- Det er noe intimt med privat trener

Ari Behn bruker egne erfaringer i trekantdrama.

Leseprøve:  Ari Behn kom rett fra ferie på Mauritius, til Rogaland Teater og den første leseprøven på «Treningstimen». Nå har han akkurat hørt Svein Solenes (fra venstre), Kikki Stormo, Espen Hana og regissør Kim Sørensen lese seg gjennom stykket som blir hans debut som dramatiker. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
Leseprøve: Ari Behn kom rett fra ferie på Mauritius, til Rogaland Teater og den første leseprøven på «Treningstimen». Nå har han akkurat hørt Svein Solenes (fra venstre), Kikki Stormo, Espen Hana og regissør Kim Sørensen lese seg gjennom stykket som blir hans debut som dramatiker. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): - Det har vært et av de fineste, mest brutale og lengste døgnene i mitt liv.

Ari Behn lener seg tilbake i stolen og drar hånda gjennom hårmanken. - Det handler om kaos og kontroll. Om det overflatiske og det som dukker opp når vi pirker litt i overflaten. Om iscenesettelse av oss selv, forteller han.

«Treningstimen» blir beskrevet som en burlesk komedie. «Et utleverende kammerspill og en trekantfarse om selviscenesettelse, forgjengelighet og lek med klisjeer».

Ari Behn skrev stykket i 2008, men først i mars får «Treningstimen» sin urpremiere. Behn forteller at det ikke er tilfeldig at stykket tar utgangspunkt i forholdet mellom klient og personlig trener.

- Ja, jeg har en personlig trener. Det er jo veldig i tiden. Men det er noe forunderlig med dette at man betaler for at et menneske skal piske deg og gi deg ros. Man blir pisket av sin egen slave. Det er noe intimt ved relasjonen som, fordi den er så fysisk, også kan gjøre den nærere enn relasjonen man har til sin nærmeste. Det ligger en samfunnskommentar i stykket, sier Behn.

Trener seg til comeback Handlingen i «Treningstimen» er lagt til den herskapelige villaen til Anton Sommers og kona Lydia Behren. Sommers, en kriminell narkobaron med kontakter i mafiaen, har leid en personlig trener til sin kone som skal gjøre comeback som skuespiller etter et sammenbrudd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer