Det er noe spesielt med unge mennesker som leser Harry Potter-bøker

Ifølge nytt studie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ja, det er noe spesielt med mennesker som har lest bøkene om Harry Potter. I alle fall om vi skal tro et nytt studie publisert i bransjebladet «Journal of Applied Social Psychology».

Forskerne bak studien hevder nemlig at å lese Harry Potter-bøkene gjør at unge mennesker blir mer tolerante mot stigmatiserte grupper, som innvandrere, homoseksuelle og flyktninger.

Den første undersøkelsen forskerne gjorde involverte 34 italienske femteklassinger, ifølge The Pacific Standard. Studien viste at barna som hadde lest Harry Potter-bøker gjennom seks uker, hadde mer positive holdninger mot innvandrere.

Et annet studie, der 117 italienske videregående skole-elever var med, viste at elevenes emosjonelle identifisering med Harry Potter ble assosiert med mer positive holdninger mot homoseksuelle, lesbiske, transseksuelle og biseksuelle mennesker.

Det tredje studiet forskerne gjennomførte på elever ved et universitet i Storbritannia, fant derimot ingen sammenheng med Harry Potter-lesning og holdninger mot homoseksuelle eller innvandrere.

Studiet sa likevel at studentene som følte mindre emosjonell tilknytning til Voldemort enn andre, hadde en mer positiv innstilling til innvandrere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer