Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Det er nok av sånne som deg

Siv Jensen skrur på sjarmen i kveldens «Skavlan».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I kveld kommer Norges finansminister Siv Jensen til «Skavlan»s studio i Sverige.

Rett etter at hun setter seg i stolen er det god stemning mellom henne og programleder Fredrik Skavlan.

- Jeg ser hva du har med deg, og skal jeg fortelle deg en ting? Det der er reklame, sier Skavlan spøkefullt, og peker på skismørningen som Siv Jensen har i hånda, som hun har fått i gave etter å ha holdt et foredrag i Sverige.

Fra spøk til alvor til spøk igjen Dette setter samtalen igang mellom intervjueren og gjesten, og det veksles lure blikk mellom dem når Siv Jensen spør om han fortsatt skatter i Norge.

- Jeg betaler skatt i to land med glede, så bruk dem som du vil. Ut, ha det moro med de pengene, bare kos deg, sier han, og får resten av folkene i studioet til å le.

- Det tror jeg ikke du mener, svarer Siv Jensen, og smiler bredt.

Temaer som hvordan Siv Jensen vil gjøre Norge bedre, går fort over til private innrømmelser som for eksempel om forholdet hun har til moren sin.  

- Noe av det beste jeg vet er å komme hjem til mamma og legge hodet mitt i fanget hennes. Mammaer dømmer ikke barna sine, de forstår dem. Og det er ganske godt. Det er nok av sånne som deg, som hagler løs med spørsmål hele dagen, sier hun med glimt i øyet til Fredrik Skavlan.

Ju jitsu-trening Dette er ikke den eneste sjarmerende spøken hun kommer med under intervjuet.

Når Jensen forteller om sin ungdomstid med karate- og ju jitsu-trening senere i intervjuet, og Fredrik Skavlan spør om hun har fått bruk for treningen siden den gang, har hun en kjapp kommentar på lur.

- Jeg kan få bruk for det etterpå når vi er ferdig med sending, vet du, sier hun og blunker til han.

Skavlan selv drar litt på smilebåndet, men ser mest redd ut, mens publikummerne ler.

HUMOR PÅ AGENDAEN: Det blir mye latter i kveldens episode av «Skavlan» når Siv Jensen besøker studoet. Foto: NRK
HUMOR PÅ AGENDAEN: Det blir mye latter i kveldens episode av «Skavlan» når Siv Jensen besøker studoet. Foto: NRK Vis mer
Hele Norges coronakart