- Det er nok en godt bevart hemmelighet, men Hadia er også veldig morsom

Bak kulturministerens tøffe og tydelige fasade finnes mykere sider.

GOD BLANDING: Norges nye kulturminister Hadia Tajik beskrives som profesjonell, tydelig og tøff, samtidig som venninnene avslører at hun også er morsom, støttende og en god lytter.
Foto: Jo Straube / Dagbladet
GOD BLANDING: Norges nye kulturminister Hadia Tajik beskrives som profesjonell, tydelig og tøff, samtidig som venninnene avslører at hun også er morsom, støttende og en god lytter. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Husklynga Bjørheimsbygd utenfor Stavanger teller knapt 600 sjeler, men kan skryte av å ha fostret opp en gullolympier - terrengsyklist Gunn Rita Dahle Flesjå - og nå landets første muslimske statsråd.

Kulturminister Hadia Tajik (29) er datter av Bjørheimsbygds aller første innvandrerfamilie og den yngste som noensinne har sittet ved Kongens bord.

Hennes mor drev kolonialforretningen Alis kolonial - oppkalt etter Hadias bror - helt til familien brøt opp og flyttet nærmere farens sveiserjobb i Stavanger i 2001.

Da hadde datteren allerede vært leder i det lokale AUF-laget, vært journalistvikar i Aftenposten, redigert antologien «Svart på hvitt» med artikler av unge innvandrere og refset hovedstadens kriminelle gjenger i et intervju med Dagbladet.

- Tydelig og tøff - Jeg husker hun reiste seg på et møte hos AUF i Rogaland og var veldig uenig i noe jeg hadde sagt. Hun var ekstremt tydelig og veldig tøff - og hun hadde et godt poeng. Jeg tenkte at denne dama, hun er bra!, sier Gry Larsen, den gangen AUF-leder, nå statssekretær i UD.

Det var Larsen som i 2006 tipset arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen om det politiske talentet da Hanssen var på leting etter en politisk rådgiver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer