DEBATT

Debatt: Samværsrett

Det er nok mange fedre som kunne stemme med i et «me too»!

Hvor mange skilte fedre har ikke opplevd at eksen har brukt sin makt over fellesbarnet som middel til hevn, straff eller for å oppnå fordeler?

SAMVÆR: Å få redusert kontakt og å bli fjernet som far fra barnets liv, oppleves av en del fedre som en form for psykisk vold og trakassering, skriver kronikkforfatterne. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB Scanpix
SAMVÆR: Å få redusert kontakt og å bli fjernet som far fra barnets liv, oppleves av en del fedre som en form for psykisk vold og trakassering, skriver kronikkforfatterne. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Ikke bare menn i politikk og næringsliv har makt som de misbruker. Mange kvinner er i maktposisjon og trakasserer menn seksuelt. De kalles mødre.

Seksuell trakassering kan være fysisk, verbal og ikke verbal. I henhold til likestillingsloven §8, er trakassering på grunn av kjønn og seksuell trakassering forbudt. Det er to litt forskjellige ting som altså nevnes i samme setning i loven. Med trakassering på grunn av kjønn menes, ifølge loven, handlinger, unnlatelser eller ytringer som virker eller har til formål å virke krenkende, skremmende, fiendtlige, nedverdigende eller ydmykende. Underforstått: Man rammes i kraft av sitt kjønn. Med seksuell trakassering menes uønsket seksuell oppmerksomhet som er plagsom for den som rammes.

I motsetning til kampanjen «#metoo», som har fått en enorm oppmerksomhet, har vi aldri sett noen offentlig kampanje mot den typisk kvinnelige form for seksuell trakassering eller trakassering på grunn av kjønn.

Det finnes kvinner som er i en maktposisjon og trakasserer menn. Hvor mange skilte fedre har ikke opplevd at eksen har brukt sin makt over fellesbarnet som middel til hevn, straff eller for å oppnå fordeler?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer