Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

- Det er nok mat! Til alle

Tidligere lagerarbeider hos ASKO, Margret Hagerup, skriver at hamstringen vi ser nå, ikke er den dugnaden og solidariteten vi trenger.

MASSEVIS: Slik ser det ut på matlageret til Asko sentrallager i dag. - Det er mer enn nok mat til alle, skriver Margret Hagerup. Foto: Tore Bekken.
MASSEVIS: Slik ser det ut på matlageret til Asko sentrallager i dag. - Det er mer enn nok mat til alle, skriver Margret Hagerup. Foto: Tore Bekken. Vis mer
Meninger

Nå må vi puste med magen!

Coronaviruset er smittsomt og farlig for noen. Vi skal være forsiktige og ta forholdsregler. Vi skal følge rådene fra myndighetene og være ansvarlige, men vi må ikke miste hodet.

I dag melder butikker over hele landet om hamstring, mangel på dagligdagse varer og kø gjennom hele butikken.

Når noen hamstrer og kjøper mange ganger det de trenger, betyr det at noen ikke får det de har behov for. Det betyr at folk ikke får kjøpt dopapir, poteter eller såpe. Det betyr at butikken er utsolgt for Paracet, melk og middager. Det er helt unødvendig og er ikke den dugnaden og solidariteten vi trenger nå.

Dette er ferske bilder fra ASKO sine lagre.

NOK: - Det er nok mat. Til alle, skriver Stortingsrepresentant for Høyre og tidligere lagermedarbeider ved Asko, Margret Hagerup.
NOK: - Det er nok mat. Til alle, skriver Stortingsrepresentant for Høyre og tidligere lagermedarbeider ved Asko, Margret Hagerup. Vis mer

Der er det nok mat. Til alle. I mange uker og måneder. Det er ingen problemer med å få varene ut til butikkene. Og både lager og butikker vil være åpne. Faktisk fører hjemmekontor til at det er enklere enn noen gang å komme fram med varer til butikkene, fordi færre kjører på veiene.

Det er ingen grunn til å hamstre. Det er all grunn til på lytte til helsemyndighetene når de sier det samme.

Så tenk deg to ganger om før du styrter til butikken og fyller handlevogna med varer du ikke trenger. Det er mat nok til alle, men ikke hvis folk tømmer butikkene før produsentene rekker å levere den. Da er det mange som må vente. Det er unødvendig.

Ellers må folk hoste og nyse i albuekroken, vaske hendene, holde avstand og ta vare på hverandre.

Hele Norges coronakart