KOMMENTARER

Prinsesse Märtha Louise

Det er nok nå, Märtha

Prinsesse Märtha Louises promotering av turneen med den selverklærte sjamanen Durek Verrett viser hvor absurd det er at hun får bruke prinsessetittelen som markedsføringsgrep.

ÅPENHJERTIG: Prinsesse Märtha Louise og hennes nye kjæreste Derek Verrett blir emosjonelle under intervjuet med Dagbladet. Video: Madeleine Liereng Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det er noe veldig imponerende ved prinsesse Märtha Louise. Hun er født inn i Norges mest kjente familie, en familie som tradisjonelt skal symbolisere Norge. En familie som alle kjenner, som alltid er i søkelyset og som har både formell og uformell makt. En familie det rettes enorme forventninger til og der det er en rekke skrevne, og uskrevne regler for hvordan man skal oppføre seg.

En familie det nødvendigvis ikke er enkelt å bli født inn i. Spesielt hvis du ønsker å gjøre utradisjonelle valg. Prinsesse Märtha Louise har i ulike intervjuer fortalt om forventningspress og rolleutfordringer.

- Gjennom tenåra var jeg så innmari usikker. Jeg lurte på hva som var riktig av meg å si, skal prinsessen ha sagt i et intervju med =Oslo.

Men et sted på veien klarte hun tilsynelatende å bryte ut av gullburet, riste av seg janteloven og bli fri. Nå framstår det fullt og helt som om hun gir sytten i det alle andre måtte mene om valg av karriere og livspartner.

Det står det enorm respekt av.

Likevel er det nå på høy tid at hun gir fra seg prinsessetittelen.

Eller at den rett og slett blir tatt fra henne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer