- Det er opp til oss alle å jobbe med fordommene våre

Kronprinsparet har i flere år engasjert seg for homofiles rettigheter. Her er deres åpne brev til det norske folk i anledning Pride. 

HYLLEST: I dag vil vi takke alle dem som står på barrikadene – og dem som lever sine stille liv – i arbeid for, og i håp om, at kjønn og kjærlighet ikke skal få avgjøre om man er innenfor eller utenfor, om man kan leve trygt eller i fare, om man blir respektert eller ei, skriver kronprinsparet. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff
HYLLEST: I dag vil vi takke alle dem som står på barrikadene – og dem som lever sine stille liv – i arbeid for, og i håp om, at kjønn og kjærlighet ikke skal få avgjøre om man er innenfor eller utenfor, om man kan leve trygt eller i fare, om man blir respektert eller ei, skriver kronprinsparet. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«Den som tar fra oss drømmen, tar fra oss livet»,

Virginia Woolf, «Orlando» (1928)

Når vi er trygge på oss selv og våre egne verdier, kan vi lettere møte andre som de er. Noe av det viktigste vi kan gjøre sammen, er å skape et samfunn av trygge mennesker som har mot til å møte hverandre med åpenhet og respekt.

Identitet og kjærlighet er selve bærebjelkene i livet. Det å få lov til å være seg selv, og å være glad i den man vil, handler om det mest fundamentale i oss. Man trenger verken være homofil, lesbisk, bifil eller transperson for å kjenne på det.

«Det er veldig stort for meg at en som skiller seg sånn ut også er en del av det normale.» Det sa Stian Skogstad Andreassen (18) fra Skånland i Troms etter at han hadde fremført låten «If I Were A Boy» på Kongeparets hagefest i Tromsø forrige helg.

Vi er mange som ønsker oss et stort, raust rom for det «normale». Noen ganger skal det lite til for å falle utenfor, og enda verre: Å bli utestengt, usynliggjort og til og med angrepet. At man elsker en av samme kjønn kan føre til dette, er uakseptabelt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer