KOMMENTARER

Det er på tide at han får et kallenavn: Lille-Erdogan

Justisministeren kaller inn pressetopp for å be om en forklaring på kritikk mot ham. Nå er det vi andre som trenger en forklaring.

FRUSTRERENDE: «En av de tingene som er mest frustrerende med å være politiker, det er at media veldig ofte er opptatt av å finne de negative vinklingene på sakene», sa Anundsen i sin «skrytevideo» i fjor høst. Her fra Storskog tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
FRUSTRERENDE: «En av de tingene som er mest frustrerende med å være politiker, det er at media veldig ofte er opptatt av å finne de negative vinklingene på sakene», sa Anundsen i sin «skrytevideo» i fjor høst. Her fra Storskog tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Noen hver kan irritere seg over pressen, men som politiker er det en del av jobben å tåle kritikk og røff omtale. Som statsråd er du selve personifiseringen av makta, som journalister har som jobb å gå etter i sømmene.

Justisminister Anders Anundsen ser ikke helt ut til å forstå dette, og er i ferd med å få et omfattende rulleblad. Noen dager etter stortingsvalget i 2013, etter en konflikt med avisa, la han «sine siste utgaver» av Tønsbergs Blad i peisen, tente på og la ut et bilde av det på Facebook. Da Bergens Tidende rullet opp asylbarnsaken forrige vinter, nektet han å la seg intervjue av avisa om saken i over 50 dager. Og kanskje mest berømt: I august i fjor publiserte Justisdepartementet en 32 minutter lang skrytevideo som innledes av Anundsens bevingede ord:

«En av de tingene som er mest frustrerende med å være politiker, det er at media veldig ofte er opptatt av å finne de negative vinklingene på sakene.»

Den utrettelige kampen mot den irriterende, kritiske pressen fortsetter. Siste nytt om pressen vs. Anundsen er at justisministeren har kalt inn Presseforbundets generalsekretær Kjersti Løken Stavrum på teppet. Dagbladet gjengir i dag brevet han sendte til Løken Stavrum i mars i år, etter at hun i et intervju kritiserte ham for bidrag i et reklameinnstikk i Aftenposten for «samfunnssikkerhet».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer