Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Det er på tide han legger de musikkgreiene på hylla

Steven Van Zandt etter Bruce Springsteens skuespillerdebut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag er det duket for premiere på den tredje sesongen av «Lilyhammer». Den vises på NRK1 i kveld, og samtidig som første episode vises der, legges alle episodene ut på nrk.no, noe som er nytt for i år.
 
I september fikk Dagbladet bekreftet at musiker Bruce Springsteen har en gjesterolle i den kommende sesongen, og at scenene han er med i ble spilt inn i New York tidligere i år.

- Jeg vil ikke avsløre for mye, men han spiller broren min. Vi er tre brødre, der Bruce spiller den mellomste i søskenflokken. Hans karakter eier et begravelsesbyrå, og er egentlig pensjonert, men så driver han fortsatt med litt arbeid i New York, sier Steven Van Zandt til Dagbladet.

• Her kan du se de første bildene av Springsteen i «Lilyhammer».

Entré i Oslo Rollen som «The Boss» spiller, har navnet Guiseppi, og det er først i åttende og siste episode at musikeren dukker opp.

I BJØRVIKA:  Bruce Springsteen gjør sin entré i Lilyhammer ved å komme ut av en båt, som ligger til kai i Bjørvika. Scenen er spilt inn i New York ved hjelpt av green screen. Foto: Rubicon
I BJØRVIKA: Bruce Springsteen gjør sin entré i Lilyhammer ved å komme ut av en båt, som ligger til kai i Bjørvika. Scenen er spilt inn i New York ved hjelpt av green screen. Foto: Rubicon Vis mer

På noen av de første bildene av Springsteen i «Lilyhammer» ser vi ham i mørk dress, og med små, runde solbriller. På noen av de andre har han på seg grønn skjorte og grønn slips, og er på likhuset. Over den svarte vesten, har han på seg et hvitt forklede med store blodflekker. Foran ham, ligger ei naken, død dame på en obduksjonsbenk.

Dagbladet har også fått det første klippet av Springsteen i tv-serien. Der er det natt, og en båt ligger til kai Bjørvika. Bildene er i svart-hvitt, og Springsteen kommer ut av ei dør av båten, og får ned i trapp.

Dette er Springsteen entré i «Lilyhammer», og rollefiguren Guiseppi kommer til Oslo for å hjelpe til med å løse opp et program som har dukket opp på Lillehammer.

• Se klippet øverst i saken.

Utelukker ikke ny sesong Van Zandt, bedre kjent som «Little Steven», er inne på manus-, regi- og finaniseringssida i tredje sesong, i tillegg til å spille mafiabossen Frank Tagliano.

- Blir det en fjerde sesong av «Lilyhammer»?

- Man vet aldri. Det fantastiske med underholdningsbransjen er at man aldri vet hvor en ender opp neste år. Jeg stiller gladelig opp, dersom det blir en ny sesong. Vi har veldig høye standarder og ønsker at hver sesong skal bli bedre enn den forrige, så det er en utfordring, sier Van Zandt og fortsetter:

- Jeg føler likevel at vi har klart å overgå oss selv hvert år. Uansett hvor mye jobb det blir, er det en glede å kunne ta del i denne serien.
 
- Er det interessant å ha med Springsteen i eventuell fjerde sesong?

- Jeg tenker det er på tide at han legger det musikkgreiene på hylla, og vokser opp. Voks opp, Bruce! Få deg en skikkelig jobb!, sier Van Zandt og ler.

- Vi får se. Hvem vet, legger han til.

KLAR, FERDIG, OPPTAK:  Steven Van Zandt på «Lilyhammer»-settet, her i rollen som Frank Tagliano. Foto: Rubicon
KLAR, FERDIG, OPPTAK: Steven Van Zandt på «Lilyhammer»-settet, her i rollen som Frank Tagliano. Foto: Rubicon Vis mer
PÅ SETTET:  Her har Steven Van Zandt regien, og gir instrukser til Bruce Springsteen. Foto: Rubicon
PÅ SETTET: Her har Steven Van Zandt regien, og gir instrukser til Bruce Springsteen. Foto: Rubicon Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!