Det er problemer innad i «Facebook-Høyre»: - Jeg synes han er en drittsekk, så da skriver jeg det

Kjetil Rolness siterte fra lukket gruppe og ble kastet ut.

SUR PÅ ROLNESS: Jon Hustad kastet i går ut Kjetil Rolness fra sin eksklusive klikk av Facebook-venner, og kaller ham blant annet en angiver, etter at Rolness siterte fra hans lukkede vegg. Foto: Paul S. Amundsen / NTB Scanpix
SUR PÅ ROLNESS: Jon Hustad kastet i går ut Kjetil Rolness fra sin eksklusive klikk av Facebook-venner, og kaller ham blant annet en angiver, etter at Rolness siterte fra hans lukkede vegg. Foto: Paul S. Amundsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Historiker, journalist og forfatter Jon Hustad er en av flere som har kastet ut sosiolog, deltidspopsanger og skribent Kjetil Rolness fra sin vennesirkel på Facebook - mens advokat og blogger Eirik Vinje har meldt seg ut av hele nettsamfunnet.

Dette som følge av en opphetet diskusjon om en kronikk skrevet av den pensjonerte danske historikeren Bent Jensen, som skal være en venn av bloggeren Peder «Fjordman» Nøstvold Jensen - 22. juli-terroristens forbilde.

Det hele startet med at VGs debattredaktør Hans Petter Sjølie postet kronikken på sin vegg og kulminerte med at Rolness erklærte at han meldte seg ut av «Facebook-Høyre» - et uformelt klengenavn på et knippe debattglade, innvandringskritiske kulturpersonligheter - som følge av en rekke av dem uttrykte enighet med kronikken.

Kronikken postulerer blant annet at «de gamle europeiske nasjoner er i ferd med å begå kollektivt selvmord» og at den tredje verdenskrig mellom Vesten og «aggressive muslimske terrororganisasjoner» er i gang.

Ble kalt angiver Riktig stygt ble det da Rolness siterte Vinje, Hustad, den danske politikeren Henrik Dahl og forleggeren og forfatteren Halvor Foslis positive kommentarer til Bent Jensen-kronikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer