- Det er provoserende at folk skal diktere hva man skal ha på seg

NRK-profil Siv Kristin Sællmann er overrasket over de sterke reaksjonene på korssmykket.

REAKSJONER:   Siv Kristin Sællmann måtte slutte å gå med dette smykket etter reaksjoner fra tv-seere. Foto: Caroline Teinum Gilje/Vårt Land
REAKSJONER: Siv Kristin Sællmann måtte slutte å gå med dette smykket etter reaksjoner fra tv-seere. Foto: Caroline Teinum Gilje/Vårt Land Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag ble det kjent at nyhetsoppleser Siv Kristin Sællmann i NRK ble bedt av ledelsen om å la være å bruke et smykke med gullkors på TV.

Det er i mandagens utgave av avisa Vårt Land saken kommer fram, der Sællmann forteller om hendelsen. Avisa skriver at det var etter at kanalen fikk reaksjoner fra seerne på korsbruken at de ga beskjed til nyhetsoppleseren om å slutte å bruke smykket på TV.

- I NRK har vi en klar føring på at nyhetsankere skal være kledd nøytralt, og vi oppfordrer dem til å unngå bruk av smykker med religiøs og politisk betydning, sier distriktsredaktør Anders Sårheim i NRK Sørlandet til avisa.

Nå reagerer mange på at Sællmann ble nektet å gå med korssmykket av kringkastingskanalen.

Biskop Laila Riksaasen Dahl er blant dem.

- Det er et poeng i at man skal ha en bekledning som ikke tar oppmerksomheten bort fra hennes jobb som nyhetsoppleser, men jeg er overrasket over at et såpass diskret smykke vekker så stor oppmerksomhet, sier hun til Dagbladet.

- Må tåle såpass Hun ønsker en diskusjon om hvor grensa skal gå velkommen, og mener selv at smykket var innenfor rimelighetens grenser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer