Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

«Det er rart å være lærer med 16 års erfaring,og seks års utdanning, og bli behandla som ufaglært.»

Superlærer Håvard Tjora føler han står alene når lærerdebattene raser. På Svalbard fant han skolen som han synes passer best for sine barn.

ARENDALSUKA: Lærer-kjendis Håvard Tjora og SV-leder Audun Lysbakken deltok på et arrangement med friluftsorganisasjonene under Arendalsuka 2016.&nbsp;<span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN</span>
ARENDALSUKA: Lærer-kjendis Håvard Tjora og SV-leder Audun Lysbakken deltok på et arrangement med friluftsorganisasjonene under Arendalsuka 2016. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer

Sommerferien er også slutt for lærer Håvard Tjora. Etter en lang skoleferie der familien Tjora har seilt med seilbåt rundt Svalbard, vært to uker i Japan og passet hester på en gård på Østlandet, kaller igjen tavla, krittet og lærergjerningen på Longyearbyen skole.

I år skal «superlæreren», som først og fremst er kjent som programleder for tv-serien «Blanke ark», seinere som spaltist og foredragsholder, være lærer på både ungdomsskolen og barneskolen i Longyearbyen.

Svalbard

– Etter å ha pusset opp huset i evigheter, tenkte jeg at jeg kunne ende opp med å bo i det samme huset, og ha den samme jobben til jeg dør. Det skremte meg litt. Jeg hadde lyst til å se andre ting, og oppleve andre ting.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?