- Det er rett og slett en skildring av kuken min

Christopher Nielsen om sin egen penis, og Rimi-Hagens bitre tårer.

WELTSCHMERZ: Christopher Nielsen slipper ny utgave av Weltschmerz - etter ni år. Foto:Jacques Hvistendahl/Dagbladet
WELTSCHMERZ: Christopher Nielsen slipper ny utgave av Weltschmerz - etter ni år. Foto:Jacques Hvistendahl/DagbladetVis mer

||| Den ukronede kongen av norske undergrunnstegneserier slapp i går sitt nyeste seriehefte, «Weltschmerz #9» - ni år etter forgjengeren i den sagnomsuste serien.

- Dette er et forum for å være litt mer eksperimentell, ikke like folkelig, sier Christopher Nielsen.

Eksperimentell er ordet. Han tar for seg taperne, som han beskriver nærmere i forordet: «ikke sånne komfortable i offer-rollen, gode-på-bunnen, sjarmerende slasker-type tapere man er vant med fra denne kanten, sånne som du føler sympati med - prøv å føl sympati med noen av figurene i denne samlingen av oppbyggelig nihilisme.»

Vi nevner noen av typene: nazihippien, dønkeren (den laveste i rushierarkiet), pepperkakelandsby- knuseren og den ensomme voldtektsmannen.

LES ANMELDELSE: Mannevonde liknelser for vår tid

Collage med Hagen-familien
Det er litt uklart om han regner seg selv med, og historien «Kuken min» - en fortelling om Christopher Nielsens enorme og forunderlige penis.

- Det er rett og slett en skildring av kuken min, forklarer Nielsen.

Nilsen åpner heftet med å forklare begrepet Weltschmerz, sammen med en collage av Stein Erik Hagen og familien hans. Nielsen har tegnet tårer på kinnene deres, og skrevet inn tanker som: «Alle er slemme mot meg, snufs», og «Pappa er snill mot oss».

- De har det vel kjipt, da. Blir ikke satt pris på, sier Christopher Nielsen for å forklare tegningen.

Weltschmerz er en pessimistisk og melankolsk verdensanskuelse som var vanlig hos en rekke romantiske forfattere. En betegnelse av den smertelige følelsen en opplever som forstår at den fysiske virkelighet aldri kan tilfredsstille sinnets behov, en følelse av egen og av verdens utilstrekkelighet.

Nielsen virker ikke så lysten på å forklare nærmere den bitende ironien i Hagen-collagen.

- Hvorfor de gråter? Nei, det må du nesten spørre dem om, sier Nielsen.

Voksende penis
Å intervjue Nielsen er i utgangspunktet en merkelig opplevelse, og på slippefesten for sitt nye hefte er distraksjonsmomentene mange. Nielsen er minst like opptatt av å kople opp mac-en så han får blåst opp sin nye hjemmeside på storskjermen i lokalet, som han er med å snakke med Dagbladet. Vi klandrer ham selvsagt ikke.

Han demonsterer hjemmesiden, der man ved å føre mustasten mot testiklene til en tegnet Christopher Nielsen får penis til å vokse - og der du videre med et tastetrykk får opp en tegneserieside med tittelen: «Alt du gjerne ville vite om Ch. Nielsens sexliv, men aldri turte spørre om. »

- Fint, ikke sant, sier Nielsen og gliser.

LES ANMELDELSE: Mannevonde liknelser for vår tid

LES ANMELDELSE: Mannevonde liknelser for vår tid
LES ANMELDELSE: Mannevonde liknelser for vår tid Vis mer