Anmeldelse El Caco - «Uncelebration»

Det er rockeplata si, det!

Kraftfullt El Caco-comeback.

Foto: Jørn Veberg / Indie Recordings
Foto: Jørn Veberg / Indie Recordings Vis mer
Publisert

ALBUM: Midt på 2000-tallet var El Caco et av Norges aller hotteste rockeband. Når man tar var og tidsaspektet med i betraktningen, gir påstanden muligens en klang av noe trist og uforløst. Og kanskje er det noe i det?

I 2005 kunne man stemme frem musikkvideoen til «Substitute» i det SMS-baserte musikkprogrammet, SVISJ. Programmet som gikk etter sendeskjemaet var tomt for dagen på NRK2 var et slags pionerprosjekt for publikumsstyrt innhold. Den animerte, rosa katten som raste over skjermen i skjønn forening med El Cacos sprekkferdige refreng var med på å bidra til at bandet fylte rockeklubber land og strand rundt i noen år.

Så ble det sakte men sikkert mer og mer stille rundt trioen. Det betyr ikke at Lillestrøm-gjengen hadde lagt inn årene, men aktivitetsnivået avtok en smule og tidene forandrer seg som kjent.

Ny vår?

Gledelig er det da å bli tatt på sengen av dette - skal vi kalle det øyeåpnende gode comeback-albumet? «Uncelebration» er El Cacos plate nummer åtte og det har tatt syv år og fire innspillingsstudioer å ferdigstille verket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer