LANDBRUKSSAMFUNN: Nedlagt finneplass, småbruk på skogen i Aurskog-Høland. Her kan sikkert noen flytte inn. 
Foto: © Øystein Søbye / NN / Samfoto
LANDBRUKSSAMFUNN: Nedlagt finneplass, småbruk på skogen i Aurskog-Høland. Her kan sikkert noen flytte inn. Foto: © Øystein Søbye / NN / SamfotoVis mer

Det er så fælt og usunt nå

I gamledager hadde vi ikke D2-lesende førmodernister. Det var fint. Sikkert sunt også.

Kommentar

Det klages stadig over at det moderne liv er blitt så folkehelse-messig ille. Alle er fete, syke og nesten døde. Vi overmedisineres av big pharma, røres nesten ikke på oss, og spiser ikke noe annet enn genmodifiserte raffinerte karbohydrater vi frityrsteker i transfett.

Alt var bedre under krigen. Eller før det. Lenge før det. Det er moderniteten der alt er i butikk som har ført med seg uvesenet. Tenk om alt var som i gamle dager.

Vi lengter tilbake til en enklere tid, med mannen på kjernesunt vis mot naturen. Vi vil være som Hamsuns Isak, med tørkle på hodet, som sår vår grøde for hånd, med bøyet nakke.

Det er ikke lenger hippiene som lager økologisk gulrotgodteri og drømmer om småbruk. Det er De Nye Pengene. Det er gått så langt at D2 har føljetong med hjemmebakst. Gunnhild Stordalen klager til DN om at dagens samfunn gjør at det er lettere å bli syk og overvektig enn sunn og frisk.

Tenk. Tenk om alt var som før. Før junkfood og sånn.

La oss ignorere det faktum at nordmenn aldri har spist mer grønnsaker eller knekkebrød, og aldri spist mindre sukker.

At til tross for opplysningskontoret for kjøtt sin iherdige propaganda går forbruket av rødt kjøtt ned, og sushiris og lakseloin er å finne på Rimi på ytterste nøgne ø. Sammen med lavkarboaksepterte sellerirot og fetisjert grønnkål.

At alle har slutta å røyke er det største problemet for statsbudsjettene framover. 10- 15 år ekstra med pensjonsutbetalinger til 68erne merkes.

Jeg skal sikkert dø av kreft, siden jeg ikke rekker dø av noe vi har antibiotika mot nå, eller i barsel. Folk jobbet riktignok ute mye med kroppen sin i gamle dager, aktiv i det daglige og sånn. I skog uten verneutstyr, eller i gruve. Til og med bøndene har gått over til noe så u-kroppslig som traktor.

De var tynne og fine i landbrukssamfunnet. Jeg er bare tre dårlige avlinger og litt tæring unna idealvekta.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.