Recap: «Tre nøtter til Askepott»

Det er så klassisk. Gutt møter jente. Gutt tvinger jente opp mot et tre. Jente får tre magiske nøtter.

Julens vakreste østblokk-eventyr, minutt for minutt.

Jepp, denne recappen er enda lengre og mer intetsigende enn den forrige om «Farmen», men noe må du jo finne på mens du venter på pakkene? Foto: NRK
Jepp, denne recappen er enda lengre og mer intetsigende enn den forrige om «Farmen», men noe må du jo finne på mens du venter på pakkene? Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble første gang publisert 24. desember 2017.

SPOILERADVARSEL: SERIØST? OK, DA. DENNE RECAPPEN AVSLØRER HELE HANDLINGEN I EN FILM DU HAR SETT TUSEN GANGER FØR.

For lenge, lenge siden, i en tid svært ulik vår egen, kalt monopoltiden, fantes det bare én tv-kanal i hele kongeriket. Og siden folk ikke hadde noe valg uansett, kunne NRK sende akkurat hva pokker de ville, tilrettelegge det for et norsk publikum ved å få én person til å spille inn samtlige stemmer oppå originallyden som bare var skrudd ned et par hakk, og likevel vite at folket ville omfavne det som en nasjonalskatt. Jepp, alt tyder på at det var bedagelige tider hos rikskringkastingen på 70-tallet.

Men det er ikke dit vi skal nå, vi skal nemlig til et magisk eventyrland som ikke eksisterer lenger. Nei, to land, faktisk, kalt Tsjekkoslovakia og Øst-Tyskland, som en dag bestemte seg for å lage film sammen, en fortryllende liten østblokk-perle med et så overdimensjonert kostymebudsjett at man kan mistenke at det egenhendig var ansvarlig for å kollapse det kommunistiske system. En film som naturligvis har blitt det helligste av alle sakramenter i norsk julefeiring. Ikke noe rart med det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer