Du leser nå Dagbladet Pluss

- Det er sjelden jeg har lest en så uredigert og selvutleverende klagesang

Wenche-Britt Hagabakkens nye roman handler om hennes personlige krise.

ANERKJENT: Wenche-Britt Hagabakken har fått flere priser for sitt forfatterskap. 
Foto: ASCHEHOUG
ANERKJENT: Wenche-Britt Hagabakken har fått flere priser for sitt forfatterskap. Foto: ASCHEHOUGVis mer

«Død er bedre. Død er stille, død er ro, det kan hende det finnes et kontor i døden, et rom i døden der jeg kan komme i mål med dette skriveprosjektet mitt. Jeg skal ikke gi det ut, ikke håpe på anmeldelser, ikke lansere det, eller reise rundt på flere bibliotek. Ingen redaktører, ingen konsulentuttalelser, bare skrive det og få det ordnet. Ingen dramaturgiske buer eller nedskriverposisjoner, ingen rammefortelling eller karakterutvikling. For å si det: Ikke faen!»

Skriver Wenche-Britt Hagabakken i denne svarte, selvbiografiske teksten. Boka kom likevel ut. Jeg skal ikke spekulere i hvor klokt det var.

Bare fastslå at Aschehoug nok en gang ikke går av veien for å la mennesker i dyp mental nød utlevere seg selv. For det er sjelden jeg har lest en så uredigert og selvutleverende klagesang. I passasjer er den så privat at den er direkte vanskelig å lese.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.