- Det er skammelig

Kjendiser reagerer kraftig på at «The Interview» stoppes. Nå starter USA etterforskning av hendelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): USAs sikkerhetsråd mener datainnbruddene mot filmselskapet Sony representerer en nasjonal sikkerhetstrussel, og starter derfor etterforskning av hendelsen.

Angrepet mot Sony Pictures omtales som en alvorlig nasjonal sikkerhetstrussel.

Det er for tidlig å fastslå at det er Nord-Korea som står bak angrepet, opplyser talspersonen Josh Earnest i Det hvite hus under en presseorientering torsdag.

Tidligere torsdag skrev imidlertid flere medier at amerikanske etterforskere har fastslått at Nord-Korea sto bak datainnbruddet mot Sonys filmstudio. USAs gransking konkluderer med at regjeringen i Pyongyang er ansvarlig for dataangrepet, sa en amerikansk regjeringskilde til nyhetsbyrået Reuters.

Nektet for å stå bak Nord-Korea har benektet at de står bak angrepene mot Sony, men var tidlig ute med å fordømme «The Interview» og kalle filmen en «krigshandling».

- Det å tillate produksjonen og distribusjonen av en film som handler om drapet på en sittende statsleder burde regnes som en åpenbar støtteerklæring til terrorisme og en krigshandling, skrev Nord-Koreas FN-ambassadør Ja Song Nam i et brev til FNs generalsekretær Ban Ki-moon i sommer, ifølge Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer