Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Det er som et kunstverk

Mente Sunniva (7 1/2). Køer og tusenvis av mennesker dagen etter åpningen av operaen.

(Dagbladet.no): En god del av Oslos befolkning, og noen turister, hadde valgt å legge søndagsturen til operaen i Bjørvika. Fra klokka tolv var det åpen dag i operaen, som hadde en storslått åpning i går.

De som brukte operabrua fra Oslo S og over til Bjørvika, måtte imidlertid finne seg i at det gikk sakte å komme seg over til operaen. Kommentaren fra mange var at de aldri hadde trodd at det kom til å være så mange mennesker.

For en venninnegjeng fra Oslo var det ikke noe alternativ å snu og gå tilbake.

- Operaen er en del av Oslo, det er noe det er fint å se på og kunne litt om, mener Aharaby Vijayaratnam (17).

- Bygget er festlig, og ikke helt normalt. Jeg digger det, sier Synne Hustad Jørgensen (16).

Kø og regnbyger

På tross av noen få regnbyger, vrimlet det av folk oppå, inni og rundt i alle krokene på operaen. Køen for å komme inn gikk langt over plassen, og ifølge vakter på stedet var det en jevn strøm av folk hele formiddagen. Det tippes flere titalls tusen besøkende på den første dagen som hele bygget er åpent for alle.

- Dette er overveldende. Vi opplever den rene folkevandringen. Vi greier ikke å håndtere det, bemerker en lykkelig, men sliten og nesten stemmeløs operasjef Bjørn Simensen til NTB.

FULLT AV FOLK: Både på og inne i operaen var det fullt av besøktede på operaens åpne dag. Alle foto: HILDE MARIE TVEDTEN
FULLT AV FOLK: Både på og inne i operaen var det fullt av besøktede på operaens åpne dag. Alle foto: HILDE MARIE TVEDTEN Vis mer

Hans Jørgen Eitrem (68) og Rønnaug Eitrem (62) ble nysgjerrige på operaen etter å ha sett åpningsforestillingen på TV i går. Sammen med med datteren Ingrid Eitrem (27) syntes de ikke det var noe problem at det var litt kø.

- Dette var kjempeflott, virkelig et monumentalt bygg, sier Rønnaug.

Ingen av dem er spesielt operainteresserte, men har sett noen forestillinger, og håper å få med seg noen i Bjørvika etter hvert.

- Det er lenge siden det er blitt bygget noe med så stor symbolverdi i Norge, mener Ingrid.

- Stilig

De som ville inn i bygget, måtte pent stille seg i kø og vente på tur for å komme inn. Alle omvisningene på operaens åpne dag var utsolgt, ble det opplyst ved inngangen.

Imidlertid var det adgang til å se seg rundt i bygget, kjøpe seg noe å spise eller se video. Det hadde blant annet Sunniva Husevåg Beisland (7 1/2) gjort sammen med familien.

Hun hadde egentlig ikke særlig lyst til å bruke søndagen på å gå i operaen, men syntes det var fint da hun endelig kom inn.

image: - Det er som et kunstverk

- Det er stilig tillaga her. Det er nesten som et kunstverk, mener sjuåringen.

OPERABRUA: Inne i gangbrua fra Oslo S var det til tider nesten stillestående kø mot Bjørvika.
VILLE EGENTLIG IKKE DRA: Men Sunniva Husevåg Beisland (7 1/2) (foran) syntes det var ganske fint i operaen likevel. Hun var der sammen med lillesøsteren Linnea (5) og mamma Hilde Husevåg.
VAR INNE: Familien Eikrem syntes ikke det var noe problem å stå i kø inn til operabygget.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media