«Det er som hele byen er på metamfetamin!»

Britisk avis elsket norsk festival.

Den britiske avisa The Guardian er full av lovord om Tromsøs Bukta-festival etter at en av deres reportere besøkte årets festival.

– Hvis Glastonbury har blitt et shoppingsenter av levende musikk, er Norges Bukta festival en kul liten butikk gjemt i en sidegate, som du oppdager ved en gledens overraskelse, skriver reporteren i den britiske avisa.

Reporter Neil Perry har i løpet av tre dager fått med seg festivalen og festet i det han beskriver som evig dagslys, i landet med midnattssola.

– Når det aldri blir mørkt glemmer man å sove. Som en opprømt brite sa i en bar klokken tre om morgenen: «det er som hele byen er på metamfetamin, og alle innbyggerne er modeller», skriver Perry i The Guardian.

Trond Giskes besøk på festivalen overrasker også den britiske journalisten.

– I den samme baren kom Norges skinnjakkekledde kulturminister, skravlende og drikkende med alle andre i baren. Jeg tør trygt vedde på at vi ikke kommer til å se parlamentsmedlem James Purnell (kulturminister i England) bøtte ned halvlitere på en statlig bekostet festival i nær fremtid, skriver journalisten.

Bukta-festivalen startet i 2004, og tar 4.000 tilskuere. Perry håper begrensningene på naturområdet hvor festivalen ligger, altså Telegrafbukta, betyr at festivalen aldri kan bli særlig større.

– Hvis det ikke var for den dyreste, mest smakløse fast-fooden i verden, ville dette vært nesten perfekt.

KAN SE SLIK UT:  Britisk avis er full av lovord etter et besøk på Bukta-festivalen i Tromsø. Her viser en publikummer rumpa til Iggy Pop. Foto: Truls Brekke/Dagbladet
KAN SE SLIK UT: Britisk avis er full av lovord etter et besøk på Bukta-festivalen i Tromsø. Her viser en publikummer rumpa til Iggy Pop. Foto: Truls Brekke/Dagbladet Vis mer

Han avslutter med en oppfordring til britene.

– Du burde virkelig ta turen hit neste år.

(NTB)

FESTIVALMINISTER: Reporteren var overrasket over å finne kulturminister Trond Giske i baren.