Slår tilbake mot DAB-skepsis:

- Det er som om folk tror vi har en perfekt situasjon i dag

Kringkastingsjefen setter DAB-skapet på plass. 

TYDELIG: NRKs kringkastingsjef Thor Gjermund Eriksen snakket mye om viktigheten av den nært forestående DAB-omlegginga, da han hadde taletid under kontaktmøtet om radiodigitalisering i NRKs Store Studio i går. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
TYDELIG: NRKs kringkastingsjef Thor Gjermund Eriksen snakket mye om viktigheten av den nært forestående DAB-omlegginga, da han hadde taletid under kontaktmøtet om radiodigitalisering i NRKs Store Studio i går. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under det Medietilsynet-arrangerte kontaktmøtet om radiodigitalisering i Oslo i går, var NRKs kringkastingsjef Thor Gjermund Eriksen blant talerne.

Eriksen åpnet innlegget med å erkjenne at denne typen digitale systemskifter som Norge står overfor nå, er krevende.

- Jeg har stor respekt for at dette krever noe for folk flest i Norge. Det krever noe av bilbransjen, det krever noe av radioaktørene og ikke minst av politikerne. Og først og fremst krever det noe av forbrukerne, sa kringkastingsjefen.

- Man kan ikke ha illusjoner om at denne typen digitaliseringer gjøres helt uten at det blir diskusjon, uten at det blir noen som tviler, uten utfordringer. Dette er krevende, sa Eriksen.

Samtidig påpekte han at DAB-overgangen bare er en av mange digitale prosjekter det norske samfunnet kommer til å stå overfor i årene som kommer.

Forundret over DAB-motstand

Dagbladet publiserte i sommer en undersøkelse som viste at over 6 av 10 nordmenn er mot slukkinga av FM-nettet, som DAB-omlegginga medfører.

Eriksen uttrykte i sitt innlegg forundring over motstanden mot DAB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer