Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Det er tid for forandring

Oscar-presidenten svarer på kritikken etter «helhvite» nominasjoner.

LITE MANGFOLD: Mangelen på Oscar-nominerte med minoritestsbakgrunn vekker reaksjoner i filmbransjen. Foto: NTB/Scanpix.
LITE MANGFOLD: Mangelen på Oscar-nominerte med minoritestsbakgrunn vekker reaksjoner i filmbransjen. Foto: NTB/Scanpix. Vis mer

(Dagbladet): Da årets Oscar-nominasjoner ble offentliggjort torsdag i forrige uke, vakte mangelen på nominerte med minoritetsbakgrunn reaksjoner.

For andre år på rad var ingen skuespillere med minoritetsbakgrunn nominert til de prestisjefylte prisene.

Nå varsler presidenten av The Academy of Motion Pictures Arts and Sciences, som står bak Oscar-utdelingen, forandring.

- Vi må gjøre noe I en pressemelding uttaler Cheryl Boone Isaacs at hun er frustrert over det hun omtaler som mangel på inkludering.

- Det er tid for store forandringer, skriver Isaacs.

VARSLER ENDRINGER: Academy-president Cheryl Boone Isaacs svarer på kritikken i forbindelse med årets «helhvite» Oscar-nominasjoner. Foto: Stella Pictures.
VARSLER ENDRINGER: Academy-president Cheryl Boone Isaacs svarer på kritikken i forbindelse med årets «helhvite» Oscar-nominasjoner. Foto: Stella Pictures. Vis mer

- The Academy går til dramatiske skritt for å forandre sammensetningen av medlemmene våre. I løpet av de kommende dagene og ukene kommer vi til å gå gjennom medlemsrekrutteringen for å sørge for sårt tiltrengt mangfold.

Videre skriver Academy-presidenten at organisasjonen har gjennomført store forandringer for å øke mangfoldet de siste fire årene, men at forandringen ikke skjer fort nok.

Isaacs påpeker også at dette ikke er første gang The Academy står overfor problemer når det gjelder inkludering av ulike personer i filmbransjen.

- På seksti- og syttitallet handlet det om rekruttering av yngre medlemmer for å sørge for vitalitet og relevans. I 2016 gjelder det inkludering på alle måter; kjønn, etnisitet og seksuell orientering, skriver Isaacs.

Boikotter Oscar-utdelingen Mangelen på nominerte med minoritetsbakgrunn fikk flere prominente figurer i filmbransjen til å tenne på pluggene.

Blant annet har skuespiller Jada Pinkett Smith oppfordret til boikott av prisutdelingen.

Ifølge CNN har den anerkjente filmskaperen Spike Lee også varslet at han boikotter årets Oscar-utdeling i protest.

Fjorårets prisutdeling ble kalt «den hviteste Oscar-utdelingen på 17 år», og heller ikke da var noen fargede skuespillere nominert til de gjeve filmprisene.

BOIKOTT: Jada Pinkett Smith protesterer mot årets Oscar-nominasjoner. Her med ektemannen Will Smith under en «Skavlan»-innspilling. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
BOIKOTT: Jada Pinkett Smith protesterer mot årets Oscar-nominasjoner. Her med ektemannen Will Smith under en «Skavlan»-innspilling. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media