Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Det er tidenes løft

NRK og TV 2 har tilsammen 470 arbeidere i sving for å fotfølge Obama i morgen.

STORT OG DYRT: - Men så kan også TV-seerne følge Barack Obamas Oslo-besøk fra tidlig om morgenen til seint om kvelden, sier Jon Gelius, sjef for TV-nyhetene i NRK. Foto: Lise Åserud  / SCANPIX
STORT OG DYRT: - Men så kan også TV-seerne følge Barack Obamas Oslo-besøk fra tidlig om morgenen til seint om kvelden, sier Jon Gelius, sjef for TV-nyhetene i NRK. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer

||| Fra Barack Obama lander på den militære flyplassen på Gardermoen til han forlater landet dagen etter, vil NRK og TV 2s TV-kameraer ha ham i mer eller mindre kontinuerlig fokus.

Det er ambisjonen til nyhetsredaktørene Jon Gelius og Jan Ove Årsæther, og sammen mønstrer de 470 mann for å avvikle maratonsendingene.

- I år er det bare valgdekningen som er større og dyrere. Men den varte over en hel måned, dette er en enkelthendelse. TV 2 har aldri før hatt så mange mennesker i sving på en dag, sier Årsæther.

STØRSTE ENKELTHENDELSE: Obama-dekningen er den mest omfattende enkelthendelsen i TV 2s historie, ifølge nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther.
Foto: Terje Bendiksby /SCANPIX
STØRSTE ENKELTHENDELSE: Obama-dekningen er den mest omfattende enkelthendelsen i TV 2s historie, ifølge nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther. Foto: Terje Bendiksby /SCANPIX Vis mer

FotfølgerHan teller 170 hoder i sving, NRK mønstrer hele 300 mann med stort og smått.

- Vi må tilbake til Bill Clintons besøk i Oslo for ti år siden, for å finne en tilsvarende stor operasjon, sier Gelius.

- Vi skal fotfølge presidenten med kamera overalt. Det et er bare i perioden mellom prisutdelingen og banketten, da presidenten antakelig vil være opptatt på hotellet, at vi ikke slipper til, sier NRK-redaktøren.

- Dermed skjærer Obama klar av Barne-TV klokka seks, som er et av få faste programmer som trolig går som normalt.

- Men skulle han finne på å ta seg en tur ut i gatene, er vi klare for å følge etter, lover han.

Leverer til utlandetDe to kanalene samarbeider om å produsere TV-signalet som distribueres til utenlandske TV-stasjoner. Til det har de sammen 60 kameraer plassert ut langs løypa Obama beveger seg i.

I tillegg kommer TV-studioene og teamene som skal lage reportasjer og innslag.

For første gang får TV-seerne også et glimt inn på selve banketten på Grand hotel, der talene vil bli overført direkte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media