- Det er tøff konkurranse om å få store filmer som denne

Trond Giske møtte «Ringenes Herre»-produsent i dag.

I MØTE MED STJERNEREGISSØR: I dag møtte nærings- og handelsminister Trond Giske «Ringenes Herre»-produsent Barrie Osborne for å diskutere mulighetene for at hans neste storfilm kan spilles inn i Norge. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
I MØTE MED STJERNEREGISSØR: I dag møtte nærings- og handelsminister Trond Giske «Ringenes Herre»-produsent Barrie Osborne for å diskutere mulighetene for at hans neste storfilm kan spilles inn i Norge. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag møtte nærings- og handelsminister Trond Giske den amerikanske filmprodusenten Barrie Osborne for å snakke om mulighetene for at Osbornes påtenkte vikingfilm kan spilles inn i Norge.

Osborne planlegger å lage en film om vikinger basert på norsk historie og ønsker at filminnspillingen skal finne sted her til lands.

- Dette er en film med stort budsjett. Og jeg ville i utgangspunktet svært gjerne filme den i Norge. Problemet er at dere mangler incentivordninger, har produsenten tidligere uttalt.

Incentivordningen innebærer at myndighetene refunderer en viss andel (ofte mellom 20 og 25 prosent) av det produksjonsteamet har brukt i landet etter at innspillingen er ferdig. Dette regnes som en næringspolitisk investering for å tiltrekke seg internasjonal filmbransje.

- Ting koster generelt mer i Norge I dag var altså stjerneregissøren i et møte med Giske der mulighetene for å produsere storfilmen i Norge ble diskutert. Osborne fortalte til Dagbladet at han var veldig fornøyd med møtet og at han ser på Giske som en smart mann som er glad i film, og også svært kunnskapsrik på området.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer