- Det er tøffe sko å fylle

Chadwick Boseman skal spille soulkongen James Brown.

SKAL SPILLE SOULKONGEN: Skuespiller Chadwick Boseman skal spille den unge James Brown i den kommende filmen og soulkongens liv og suksess. Foto: Stella Pictures
SKAL SPILLE SOULKONGEN: Skuespiller Chadwick Boseman skal spille den unge James Brown i den kommende filmen og soulkongens liv og suksess. Foto: Stella PicturesVis mer

Den fremadstormende skuespilleren Chadwick Boseman går fra å spille sportspioner til å gestalte selveste soulkongen James Brown.

Bak står regissøren av «The Help», Tate Taylor, melder AP. Han får med seg en annen musikalsk storhet, Mick Jagger, som produsent.

Bak står Universal og Imagine Entertainment, som har lett etter en skuespiller som kan aksle rollen som musikklegenden - og spille ham fra han kom fra ekstrem fattigdom til å bli «The Godfather of Soul». Kinogjengerne vil følge Brown fra han var fem år til 1993. James Brown døde i 2006, 73 år gammel.

Boseman var tidligere i år å se i «42», med blant andre Harrison Ford. Han spilte hovedrollen som baseballspilleren Jackie Robinson, den første afrikanskamerikanske spilleren som spilte på et topplag. Nå skal han gestalte nok en svart legende.

- Det er tøffe sko å fylle, sier regissør Taylor om rollen som James Brown.

Innspillingen starter i oktober i Mississippi, som har «samme følelse» som Browns oppvekst i South Carolina og Georgia. Tate Taylor er selv fra Mississippi, og filmet også sin 2011-film «The Help» i den fattige delstaten, som han ønsker å hjelpe til med å bygge opp filmindustrien i, forteller han til Times.

(NTB)