NYTT OUTKAST-ALBUM: Big Boi har lovet at André 3000 skal få gitt ut sitt soloalbum før et nytt Outkast-album er på trappene. Men det kommer, ifølge raplegenden. Foto: Eirik Helland Urke
NYTT OUTKAST-ALBUM: Big Boi har lovet at André 3000 skal få gitt ut sitt soloalbum før et nytt Outkast-album er på trappene. Men det kommer, ifølge raplegenden. Foto: Eirik Helland UrkeVis mer

- Det er topp hemmelig informasjon, mann

Men Big Boi letter likevel litt på sløret angående nytt Outkast-album.

||| MIDDELALDERPARKEN (Dagbladet): Samme dag som Antwan «Big Boi» Patton (35) sist besøkte Norge, som oppvarming for Eminem i 2001 med Outkast, gikk 40 000 mennesker i fakkeltog gjennom Oslos gater.

Anledningen var minnemarkeringen til det rasistisk motiverte drapet på Benjamin Hermansen.

— Jeg husker faklene veldig godt. Det var en litt nedstemt stemning den dagen blant publikum, men med en gang vi kom på scenen, tror jeg folk hadde det bra. Jeg tror musikken var har den effekten på folk, sier Big Boi til Dagbladet.

Kjepper i hjulene
Big Boi og Outkast-kumpan og spilloppmaker André 3000 debuterte i 1994 med albumet «Southern-playalisticadillacmuzik». Siden har de solgt millioner av album, med 2003-albumet «Speakerboxxx/The Love Below» som et kommersielt høydepunkt.

I sommer ga han ut sitt første ordentlige soloalbum, «Sir Lucious Left Foot: The Son of Chico Dusty», som har blitt hyllet som årets beste rapalbum — også i Dagbladet. Det skulle imidlertid ikke skje knirkefritt.

— Jeg trodde aldri jeg skulle få gitt ut det albumet. Jive Records, som opprinnelig skulle gi det ut, prøvde å stikke kjepper i hjulene mine. De holdt på det i tre år uten å ville gi det ut. Heldigvis kom Def Jam Recordings og L.A. Reid inn i bildet og ga det ut. Jeg er evig takknemlig, forteller Big Boi.

Tabloidiserte låter
Etter gårsdagens konsert, var imidlertid en del av den norske fansen skuffet over at han ikke spilte mer fra det nye albumet — og når han gjorde det, så var det veldig nedkorta versjoner. Med andre ord en slags tabloidisering av låtene.

- Slik blir det på festivaler. Jeg hadde ikke tid til mer. Man må jo lage fest også. Du hørte vel at jeg spilte «Ms. Jackson»? Det jeg kan love, er at jeg kommer tilbake og spiller hele låter for dere nordmenn, sier 35-åringen.

Outkast-album
Med tanke på suksessen rapperen har hatt med Outkast, er nok et av de spørsmålene han får hyppigst om dagen som følger:

— Så, hva skjer med nytt Outkast-album? Har dere noe på gang?

— Det er topp hemmelig informasjon, mann. Dre (Outkast-makker André 3000 journ.anm.) må få lov til å gi ut sitt soloalbum først. Det har jeg lovet ham. Så blir det Outkast-album, før jeg så skal gi ut mitt neste soloalbum. Det skal hete «Daddy Fat Sax: Soul Funk Crusader» og bli enda bedre enn det jeg har ute nå, forteller rapperen.

VIL TILBAKE: Big Boi har lyst å spille hele låter for det norske publikummet, ikke tabloidiserte versjoner, slik han gjorde mye i går på Øyafestivalen. Foto: Eirik Helland Urke
VIL TILBAKE: Big Boi har lyst å spille hele låter for det norske publikummet, ikke tabloidiserte versjoner, slik han gjorde mye i går på Øyafestivalen. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer