DEBATT

Det er tøft å være rev!

Elvis forførte en hel generasjon med sine hoftevrikk - og nå gjør Ylvis noe av det samme, med rare, morsomme bevegelser pakket inn i en tøff, tidsriktig musikk.

ENGASJERENDE REVEDANS: «Musikk har i vår vestlige forståelse blitt sett på som noe man skal sitte stille i en konsertsal og innta med en konsentrert intellektuell tilnærming. Hopping og dansing og nikkende hoder anses som en heller useriøs og vulgær måte å nyte musikken på. Men det er dette som skaper engasjement», skriver kronikkforfatteren. Foto: TVNorge
ENGASJERENDE REVEDANS: «Musikk har i vår vestlige forståelse blitt sett på som noe man skal sitte stille i en konsertsal og innta med en konsentrert intellektuell tilnærming. Hopping og dansing og nikkende hoder anses som en heller useriøs og vulgær måte å nyte musikken på. Men det er dette som skaper engasjement», skriver kronikkforfatteren. Foto: TVNorge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Norske wikipedia og nettversjonen av Store norske leksikon har den siste uken hatt en kraftig økning på søkeordet «rev». Samtidig har norske reveforskere blitt hentet fram fra en ellers anonym tilværelse for å uttale seg om revens vokabular. Og dette skyldes bare en musikkvideo med de to Ylvis-brødrene Vegard og Bård. For at du skal slippe å leie inn en overbetalt markedsanalytiker som skal fortelle deg hvordan nettopp du kan lykkes ved å kle deg ut i et revekostyme, kommer det her en utredning - helt gratis - av den viktigste ingrediensen i videoen, det som gjør at den fenger en hel verden i dimensjoner vi knapt forstår rekkevidden av.

Musikk har i vår vestlige forståelse blitt sett på som noe man skal sitte stille i en konsertsal og innta med en konsentrert intellektuell tilnærming. Hopping og dansing og nikkende hoder anses som en heller useriøs og vulgær måte å nyte musikken på. For ikke å snakke om det å synge med. Men det er dette som skaper engasjement - som gjør at musikken setter seg i kroppen. Elvis forførte en hel generasjon med sine hoftevrikk - og nå gjør Ylvis noe av det samme - med rare, morsomme bevegelser pakket inn i en tøff, tidsriktig musikk. Stargates produksjon er helproff og gjør det legitimt og hipt å være en teiting som kler seg ut i reveklær, stiller dumme spørsmål og lager helsprøe lyder med rare bevegelser til. Og her er parallellen til den koreanske artisten Psy og «Gangnam Style» forholdsvis tydelig. Å hoppe rundt som en hest til tøff, dansbar pop er ganske dustete, men også ganske morsomt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer